Κατέγραφαν την επίθεση οι 100αντιεξουσιαστές που επιχείρησαν να εισβάλουν στα γραφεία της ΧΑ με δύο μέλη της στο χώρο

Βιντεοληπτικό μοταρισμένο υλικό από την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταμό Λαρίσης, δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο οι δράστες της καταδρομικής ενέργειας.

Με την υπογραφή “Αντιφασίστες/στριες Αγίου Παντελεήμονα”, οι δράστες της επίθεσης ανήρτησαν κείμενο ανάληψης ευθύνης σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελέυθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και μονταρισμένο με υλικό που έδωσε την ίδια ημέρα η Χρυσή Αυγή, με υλικό από κάμερες που έφεραν οι δράστες στην κατοχή τους. Κατά τη στιγμή της επίθεσης, δύο μέλη του κόμματος ήταν στα γραφεία και αντιλήφθηκαν την επίθεση των – περίπου- 100 αντιεξουσιαστών από τις κάμερες ασφαλείας και έκλεισαν τις πόρτες.

“Το Σάββατο 30/3/19 πραγματοποιήσαμε μαζική δυναμική αντιφασιστική παρέμβαση στα γραφεία της Χ.Α. στον σταθμό Λαρίσης. Ένα μετωπικό, οργανωμένο σώμα αντιφασιστών/στριών στις 19:15 αιφνιδιάσαμε και κλειδαμπαρώσαμε την περιφρούρησή της Τ.Ο. Αθηνών της Χ.Α. για 3,5 λεπτά τουλάχιστον. Ταυτόχρονα, ομάδα συντρόφων έσβησε το γκράφιτί τους, αντικαθιστώντας το με το ”ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ” μαζί με ένα ΑΛΦΑΔΙ και ένα ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ. Οι παρακρατικοί το μόνο που έκαναν ήταν να ανοίξουν δύο πυροσβεστήρες, ένα κατά την εμφάνισή μας και ένα κατά την αποχώρησή μας, ενοποιώντας ωστόσο τα δύο στιγμιότυπα για να διαχύσουν με γκεμπελίστικη προπαγάνδα ότι μας έτρεψαν σε ”άτακτη” φυγή. Σκοπός τους ήταν να διατηρήσουν το μιλιταριστικό αήττητο γοητρό τους, το οποίο κατατροπώθηκε για άλλη μια φορά στα συγκεκριμένα γραφεία μετά την παρέμβαση της 6ης Γενάρη του 2015, με όμοιο αποτέλεσμα. Όλοι οι σύντροφοι/σσες αποχωρήσαμε περπατώντας και χωρίς καμία απώλεια.”.. αναφέρουν για την επίθεση οι υπογράφοντες το κέιμενο.