Ένταλμα για Βούλγαρο, στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή

Ως μάρτυρας αρχικά και στη συνέχεια ως κατηγορούμενος εξετάζεται Βουλγαρος,  για καταστάσεις και πρόσωπα τα οποία φερεται να γνωρίζει, στο πλαίσιο διερευνησης της δολοφονίας τους ΕλληνοΑυστραλού Γιαννη Μαρκή.

Συμφωνα με πηγές της Ασφάλειας Αττικής, προς το NantiaReport.gr μεταξύ δεκάδων κλητέυσεων προς εξέταση ατόμων που ειχαν υπάρξει στο περιβάλλον και στις επαφές του δολοφονημένου επιχειρηματία (31/10 2018) Γιαννη Μακρή, στη Βούλα, μόλις είχε βγει από το σπίτι του και επιβιβάστηκε στο μαύρο Smart που ειχε παρκαρισμένο εξωτερικά, προέκυψαν στοιχεία για 31άχρονο Βουλγαρο υπήκοο τουρκικής καταγωγής, και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα, προκειμενου οι Αρχες να δικριβώσουν τα όσα φέρεται να γνωρίζει σχετικά με τη δολοφονία του ελληνοΑυστραλού επιχειρηματία.

Οπως διευκρινίζεται από τις Αρχες Ασφαλείας, κατα την εξέλιξη των ερευνών, από τα στοιχεία που προέυψαν, τον προσδιοριζουν στον κύκλο υπόπτων και καταδείκνύουν το δολοφόνο. Ο 37άχρονος Βούλγαρος, εντοπίστηκε να κινείται στα Νότια προάστια και από κοινού με τη σύντροφό του να διαμένουν σε ξενοδοχείο. Υστερα από παρακολούθηση, και καταδίωξη, προσήχθη για άλλο αδίκημα, ωστόσο κατά την εξέτασή του, συνδιαστικά με τα στοιχεία που ειχε στη διάθεσή του το Τμήμα Διωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, τον συνδέουν με την εν ψυχρώ δολοφονία.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητείται και ο 35άχρονος αδελφός του Βούλγαρου ο οποίος κρατείται στο Μέγαρο της ΓΑΔΑ.

Από τη στιγμή της δολοφονίας του ΕλληνοΑυστραλού επιχειρηματία, για τους Αστυνομικόυς της Ασφάλειας, με μεγαλύτερη έμφαση ερευνήθηκε το “παρελθόν” του 46άχρονου επιχειρηματία στην Αυστραλία, όπου σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, είχε καταδικαστεί για σοβαρή υπόθεση.