Καταζητούμενες για την ΕΛΑΣ εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και παραδόθηκε στους Αστυνομικούς στη συνέχεια

Τα στοιχεία και η φωτογραφια του, ειχαν δημοσιοποιηθεί με Εισαγγελική διαταξη και ήταν καταζητούμενος για την ΕΛΑΣ ως μέρος της συμμορίας “του κοντού, του ψηλού και του χοντρού, εμφανιστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή παραχωρώντας συνέντευξη και συνελήφθη.

Ο Ανδρέας Τουρνάς γεννημένο στις 04/ 01 1979 στην Αθήνα καταζητείτο από την Ασφάλεια Αττικής για ληστείες. Ο ίδιος κάλεσε σε τηλεοπτική εκπομπή και ζήτησε να παραθέσει τη δικη του αλήθεια. Κι ενώ ο καταζητούμενος ήταν στο τηλεοπτικό πλατό, περιπολικό μετέβη με Αστυνομικούς της Ασφαλειας στο κανάλι για να τον συλλάβει.

“Δεν είμαι ληστής. Είμαι αθώος” υποστηρίζει μεταξύ άλλων, “Ζητάω συγγνώμη από τον ανήλικο γιο μου”.

Πατέρας ενός ανήλικου παιδιού ο 38άχρονος Ανδρέας Τουρνάς, υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ότι δεν είναι μέλος της συμμορίας και πως δεν έχει πάρει μέρος στις δεκάδες ληστείες όπως κατηγορείται. «Δεν ξέρω τον έναν καθόλου» δήλωσε για τους δύο άλλους συλληφθέντες, ωστόσο παραδέχθηκε ότι ο «ψηλός» της συμμορίας – βουλγαρικής καταγωγής-, είναι φίλος του ο οποίος στην Ελλάδα συστήνεται με το όνομα Παύλος Αποστολόπουλος. «Έτσι δηλώνει εδώ. Δεν λέει Παυέλ, λέει Παύλος. Τον άλλον, τον «κοντό» ίσως να τον ξέρω φατσικά επειδή μένουμε γύρω γύρω. Δεν τον ξέρω γενικά».

Ο Ανδρέας Τουρνάς υποστήριξε ότι «δεν έχω κάνει κάτι κακό. Δεν έχω κάνει κάτι κακό στο σημείο που με κατηγορούν. Τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι νόμιμος. Πιο παλιά υπήρξα παράνομος γιατί έπαιρνα ναρκωτικά» ενώ για τη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα με Εισαγγελική διάταξη, διευκρίνησε ότι είχε ληφθεί πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν πήγε στο τμήμα γιατί είχε έναν διαπληκτισμό με τους άνδρες της ΔΙΑΣ.

«Δεν είμαι και δεν ήμουν (σσ ο τσιλιαδόρος της συμμορίας). Θα σας πω, χωρίς καν να ετοιμαστώ, χωρίς να διαβάσω τη δικογραφία, την αλήθεια. Σε κάποια οικονομική ανάγκη είχε γίνει το εξής με τον κύριο Αποστολόπουλο: «Θα πάμε κάπου» μου λέει, θα πεταχτώ σε μία δουλίτσα που θέλω. Δεν μπορούμε να πάμε μαζί, έχει κόσμο. Αντιλήφθηκα ότι κάνει κάτι παράνομο αλλά, η ανάγκη. Αυτή είναι η συμμετοχή μου στην σπείρα. Κι άλλη μία φορά που μου ζήτησε να πάω να τον πάρω από ένα στενό στο Περιστέρι. Πάλι πήγα και προφανώς θα είχε γίνει το ίδιο. Δεν προδίδω τον φίλο μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να ξεφτιλιστώ τόσο πολύ. Ζητάω συγγνώμη από το παιδί μου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με την έξοδό του από το στούντιο, παραδόθηκε στους Αστυνομικούς που τον περίμεναν από κάτω.