Χονγκ Κονγκ: Αρνητική ετυμηγορία στο αίτημα αποφυλάκισης με καταβολή εγγυοδοσίας του 19άχρονου μοντέλου

Απορριπτική απόφαση στο αίτημα προσωρινής αποφυλάκισης με εγγυοδοσία για τη 19άχρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

Με αιτιολογικό σκεπτικό ότι πρόκειται για αλλοδαπή υπήκοο η οποία μπορεί να διαφύγει οποιαδήποτε στιγμή, καθώς και οτι πρόκειται και για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών το τοπικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Κινέζου συνηγόρου της 19άχρονης Ελληνίδας από τη Μυτιλήνη.

Η 19άχρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου με τον κινέζο δικηγόρο που της έχει διορίσει το κράτος.

Σύμφωνα με το αίτημα το οποίο κατέθεσε η υπεράσπιση ζήτησε την αποφυλάκιση της 19άχρονης, με καταβολή εγγυοδοσίας ύψους #$100.000 (ΗΚ) (αντιστοιχία #€11.000) και να της επιβληθούν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισής της στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με το Νόμο του Χονγκ Κονγκ έχει δικαίωμα να υποβάλει -σε νέα ακροαματική διαδικασία – η οποία ορίστηκε για τις 7 Δεκεμβρίου 2017 και πάλι αίτημα προσωρινής απελευθέρωσης της μέχρι την τακτική δικάσιμο που της ορίσθηκε για τις 14 Φεβρουαρίου του 2018, ως προς το ποινικο σκελος της υπόθεσης για τη μεταφορά των ναρκωτικών.