Καταγγέλλουν κακοποίηση αδεσπότων ζώων στα Στρατόπεδα

Εθελοντές Ζωοφιλικών Σωματείων καταγγέλλουν τουλάχιστον δέκα περιστατικά κακοποίησης ζώων σε στρατόπεδα, τα οποία όμως δεν έγιναν γνωστά.

Η κακοποίηση της “Μούργα” απο οπλίτες, εντός του στρατοπέδου στην Κόνιτσα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη δημοσιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού από τους ίδιους.

Σε ρεπορτάζ της Realnews, αποτυπώνεται μια κατάσταση “γβωστη άγνωστη”, καθως η κακοποίηση ζώων σε στρατόπεδα δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο με τους εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων να κκαταγγέλλουν τουλάχιστον δέκα περιστατικά τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Οι καταγγελίες

Στη Ρόδο το Φεβρουάριο δύο στρατιώτες- προηγούμενης σειράς κατάταξης- καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και σε χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ για κακοποίηση ζώου, ενώ ένοχος κρίθηκε ακόμα ένας που του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, αλλά του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Στη Δικαιοσύνη είχε παραπεμφθεί και καταγγελία που αφορούσε θανάτωση σκύλου με λοστό από οπλίτη κατ′ εντολήν διοικητή στρατοπέδου στον Αυλώνα, ενώ καταγγελία υπήρχε στο παρελθόν και για το Κέντρο Τεθωρακισμένων στην περιοχή, όπου ένας στρατιωτικός φέρεται να είχε κλοτσήσει νεογέννητο κουτάβι και το είχε ρίξει από τις σκάλες.

Μήνυση κατά πρώην διοικητή στρατιωτικής μονάδας στις Σάπες Ροδόπης είχαν καταθέσει στο παρελθόν μέλη της Φιλοζωικής Κομοτηνής, καταγγέλοντας ότι εκείνος με τη βοήθεια άλλων στελεχών έκριναν πως τα σκυλιά αποτελούν κίνδυνο για την υγιεινή του στρατοπέδου και τα «εξαφάνισαν».

«Το γεγονός είχε καταγγείλει ένας στρατιώτης που ήταν έτοιμος να απολυθεί. Πήγαν τα σκυλιά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Παρότι από τότε δεν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία, ακούγεται ευρέως ότι αρκετοί διοικητές, επειδή συσσωρεύονται αδέσποτα στα στρατόπεδα, κατά διαστήματα τα φορτώνουν στα φορτηγά και τα αφήνουν στα βουνά. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά τα σκοτώνουν», λέει ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κομοτηνής, Παναγιώτης Γκουδουσίδης, σημειώνοντας πως το φαινόμενο κακοποιήσεων είναι γενικευμένο και δέχονται καθημερινά καταγγελίες.

___________

* RealNews