Κόνιτσα: Αναζητήσεις για τους τρεις δράστες κακοποίησης αδέσποτου κουταβιού σε Στρατόπεδο

Οι τρεις εμπλεκόμενοι στο περιστατικό κακοποίησης αδέσποτου κουταβιού έξω από το Στρατόπεδο της Κόνιτσας, μετά την έκταση και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν, ακολούθησε η ταυτοποίησή τους από τις Αρχές, κι έκλεισαν τα προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι τρεις νεαροί (ηλικίας 18- 20 ετων) Γιώργος Χ., Νίκος Τζ. και Βασίλης Τζ. τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν από τη ΔΗΕ ως δράστες της κακοποίησης αδέσποτου κουταβιού (οι δύο πρωτοι) και καταγραφή με κινητό της πράξης τους (ο έτερος) ενω σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία. Παράλληλη έρευνα διενεργήθηκε και από το ΓΕΣ,  για το περιστατικό ενώ οι τρεις νεαροί απενεργοποίησαν τα προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση (25/03) του βιντεοληπτικού υλικού από τους ίδιους, με τη διαχείριση του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης να παρεμβαίνει και να “κατεβάζει” το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό, από την πλατφόρμα του .

Αρχικά ο ενας εκ των δυο φαντάρων ο οποιος απεικονίζεται στο βιντεοληπτικό υλικό Νίκος Τζ., τα ξημερώματα (25/03-05.40) απενεργοποιησε το προφιλ του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενώ και ο δεύτερος Γιωργος Χ.-απεικονίζεται ως συνεργός του, ο οποίος αρχικα δημοσιοποίησε το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό- έκλεισε τον προσωπικό του λογαριασμό διαγράφοντας και την ανάρτησή του.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί σε ποινική διερεύνηση.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε και το κουτάβι το οποίο κακοποιήθηκε αππ τους τρεις νεαρούς (τότε) οπλίτες. Σε σχετικη ενημέρωση, ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων- Animal Action αναφέρει ότι ο αδέσποτος σκύλος είναι ζωντανός και υπό τη φροντίδα εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας, ενώ ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής, ταΐζει το ζώο καθώς είναι ο μόνος που δέχεται να το προσεγγίσει.

animal_action_ioannina

Σε περιπτώσεις κακοποίησης αδέσποτου οικοσιτο ζώου, οι πολίτες επιβάλλεται να καταφεύγουν στις επίσημες Αρχές.

1) Καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος- τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά

▪ Τηλέφωνο Δίωξης: 11188
▪ e-mail: [email protected]

2) Επικοινωνία με τον τοπικό ΑΤ για ενυπόγραφη καταγγελία, μαζί με τα αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το Νόμο, η ΕΛΑΣ ακολούθως ενημερώνει τον Εισαγγελέα και με την αυτόφωρη διαδικασία συλλαμβάνονται οι υπαίτιοι κακοποίησης ζώων.