Καταδρομική Ρουβίκωνα με τρικάκια και βανδαλισμοί στην οικία του Στέλιου Πέτσα

Έξω από την οικία του Στέλιου Πέτσα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» προχώρησαν σε καταδρομική επίθεση και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Υπουργού

Με τρείς προσαγωγές προχώρησαν τα πληρώματα της ΕΛΑΣ σύμφωνα με ενημέρωση απο αστυνομική πηγή του NantiaReport.gr (14/09-23.45) στη Σταμάτα Αττικής  εξωτερικά της οικίας  του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα. Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του «Ρουβίκωνα» απέρριψαν τρικάκια, και αντέγραψαν συνθήματα.

Η στατική άμεσα ενημέρωσε το Κέντρο κατά την αποχώρησή των δραστών και εγκλωβισε τρεις οι οποίοι συμμετείχαν στην καταδρομική επίθεση οι οποίοι προσήχθησαν από πληρώματα της Άμεσης Δράσης στην ΥΚΑ της Ασφάλειας.

Σε κείμενο ανάληψης ευθύνης τα μέλη της αναρχικής ομάδας του «Ρουβίκωνα», αποδίδουν την καταδρομική επίθεση στην «ατυχή», όπως ο Στελιος Πέτσας χαρακτήρισε τη δήλωση του (με αναφορά στις τιμές του φυσικού αερίου), όπως είχε πει, «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»!

«... ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τηλεοπτικής εκπομπής όπου ήταν καλεσμένος σχετικά με τις αυξήσεις στο φυσικό αέριο, απάντησε με τον πλέον κυνικό τρόπο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνική βάση. […] και καλά θα κάνουν όλοι όσοι νομίζουν ότι είναι βασιλιάδες στα ανάκτορα ή ότι καλύπτονται λόγω της κυβερνητικής τους θέσης να προσέχουν περισσότερο όταν μας εκβιάζουν».

Σε οργισμένο μήνυμά του στο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Στέλιος Πέτσας, ανέφερε: «Η αποψινή φασιστική επίθεση στο σπίτι μου – την ώρα που βρίσκονταν μέσα η ανήλικη κόρη μου – ας προβληματίσει όσους καλλιεργούν το μίσος. Ο βανδαλισμός και η τρομοκράτηση δεν είναι πολιτική. Πρέπει να ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο που προστατεύει τη δημοκρατία μας από τέτοιες επιθέσεις».