“Καταδικαζετε την βία, οπότε σας συμφέρει, επενδυετε στον διχασμό και δυστυχως όχι μόνο σε αυτόν”

Τα “μεμονωμένα περιστατικά” η βία κατά αστυνομικών και η  στοχοποίηση στο Σώμα των 50.000 εργαζομένων, σχόλιο αστυνομικού συνδικαλιστή 

Oπως αναφέρει ο πρόεδρος των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης ««Καταδικάζουμε την βία, από όπου κι αν προέρχεται» έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων. Αποτελεί, όμως,μέγιστη υποκρισία. Καταδικαζετε την βία, οπότε σας συμφέρει.

Δεν βγάλατε αχνά εδώ και βδομάδες που αστυνομικοί δέχθηκαν δολοφονικες επιθέσεις στις αστυνομικές υπηρεσίες, στον δρόμο κατά την διάρκεια περιπολιων, ακόμα και στα σπίτια τους.

Ποιος να ξεχάσει την βουλευτή, όταν ρωτήθηκε για επίθεση που δέχθηκε αστυνομικός από διαδηλωτή που πρόσκεινται στο κόμμα της, με αποτέλεσμα να σπάσει την κλείδα του ο αστυνομικός, και εκείνη απαντησε ότι και η ίδια πιθανόν το ίδιο θα έκανε!

Και με την πρώτη ευκαιρία καταφέρατε ένα μεμονωμένο περιστατικό να το εκμεταλλευτειτε με αισχρό τρόπο για να στοχοποίησετε ένα σώμα 50.000 εργαζομένων.

Επενδυετε στον διχασμό και δυστυχως όχι μόνο σε αυτόν. Τι κάνατε τόσα χρόνια για την Αστυνομία;

Εκτός από το να την χρησιμοποιείτε όπως σας συμφέρει για να εφαρμόσετε τις πολιτικές σας, δεν έχετε κάνει την παραμικρή αλλαγή προς την σωστή κατεύθυνση.

-Κτιριακες εγκαταστάσεις άθλιες
-Μαχιμες υπηρεσίες άδειες
-Ενδοεπικοινωνια Αστυνομίας διάτρητη
-Εκπαίδευση ανύπαρκτη και όταν και όποτε γίνεται στα πρότυπα του 1980, ενώ το έγκλημα καθημερινά εξελίσσεται
-Οχήματα μηχανές και λεωφορεία σε άθλια κατάσταση
-εξοπλισμός παμπάλαιος
-στολές και ρουχισμός για κλάματα
– Η αξιοκρατία και η διαφάνεια υπό εξαφάνιση , σε όλα τα επίπεδα. Από τις κρίσεις μέχρι τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις (όλη η Αστυνομία ένα ρουσφέτι)
-τιμωρητικό πλαίσιο ανύπαρκτο

Μάλιστα είμαστε η μόνη Αστυνομία στον πλανήτη που χρησιμοποιουμαστε για πάσα νόσο. Για τον covid, για τα εμβόλια, για το κάπνισμα, για τον αιγιαλό, για το Μεταναστευτικο, για επιδόσεις δικογραφων, για γνήσια υπογραφής, για τα πανεπιστήμια, για τα ΜΜΜ, για τα γήπεδα, για να φυλαμε κτίρια, επιχειρήσεις και πρόσωπα (τζάμπα είναι) και για ό,τι άλλο προκύψει.

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με το παραμύθι… Υπεύθυνοι για την επικρατούσα κατάσταση στην Αστυνομία είστε εσείς και μόνο εσείς. Εσείς θέλετε την Αστυνομία στο στόχαστρο Εσείς θέλετε την Αστυνομία μακριά και όχι δίπλα στον πολίτη Και κάνετε τα πάντα για να μας απομόνωσετε από την κοινωνία.

Γιατί εσείς που σήμερα μιλάτε για αστυνομική αυθαιρεσία ήσασταν αυτοί που στα συλλαλητήρια του Μακεδονικού μιλούσατε για Αστυνομία σε Άμυνα, ενώ η τότε αντιπολίτευση μιλούσε για αστυνομική αυθαιρεσία εναντίον των Ελλήνων.

Μικροπολιτικη στο μεγαλείο της με αυταπόδεικτα γεγονότα.

Και εν κατακλείδι, εμείς καταδικάζουμε την βία πραγματικά από όπου και αν προέρχεται και επειδή θέλουμε διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα καλούμε άμεσα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επισπεύσει τις απαραίτητες διαδικασίες για κάμερες σε όλους τους Αστυνομικούς.

Γιατί όπως έχουμε επισημάνει αμέτρητες φορές, οι κάμερες θα ξεσκεπασουν την πολιτικη υποκρισία και θα γκρεμίσουν πολλές πολιτικές καριέρες που χτιστηκαν στο αφήγημα της αστυνομικής αυθαιρεσίας» καταλήγει ο Θοδωρής Τσαϊρίδης.