“Δεν είναι Ειδικός Φρουρός. Είναι αστυνομικός των πανελληνίων”

Το επεισόδιο με την επίθεση και τη συμπλοκή με Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκάλεσε την αντιπαράθεση των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ για τον τρόπο εισαγωγής του εμπλεκόμενου Αστυνομικού στην ΕΛΑΣ

Λεκτική επίθεση στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρη Γερακαράκο, εξαπέλυσε μέσα από τη συχνότητα του Realfm 97,8 ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, με αφορμή το επεισόδιο με τους Αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Ο συνδικαλιστής Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ, αναφέρθηκε στον τρόπο εισαγωγής του Αστυνομικού της ΔΙΑΣ ως εισακτέος των Πανελληνίων για να περιγράψει ότι δεν προέρχεται από τις τάξεις των Ειδικών Φρουρών.  Ωστόσο δεν διευκρίνισε γιατί επιλέγει να εκφράζεται ως πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών αν και δεν είναι ο ίδιος Ειδικός Φρουρός και επιλέγει αν τοποθετείται δημόσια για ένα στέλεχος της ΕΛΑΣ που δεν ανήκει στο Σωματείο του.

«Πιστέψατε ότι ήταν Ειδικοί Φρουροί αυτοί; Δεν ήταν. Σας ξεκαθαρίζω ότι όσοι φωτογραφίζουν ειδικούς φρουρούς αλλά δεν το λένε πονηρά, συμπεριφέρονται προβοκατόρικα, διότι ο αστυνομικός εκεί – και εμένα δεν με απασχολεί, ούτε με ακούσατε ποτέ να πω από πού προέρχεται – δεν είναι Ειδικός Φρουρός. Είναι αστυνομικός των πανελληνίων κι αν κάποιος θα έπρεπε να απολογείται, είναι εκείνος που τους εκπροσωπεί και όχι οι Ειδικοί Φρουροί. Καταγγέλλω, λοιπόν, ότι αυτές οι φωτογραφικές πονηριές και από τον κ. Ραγκούση και από τον κ. Γερακαράκο είναι προβοκατόρικες και στοχοποιούν τους ειδικούς φρουρούς άδικα», σημείωσε ο προερχόμενος από Ειδικός Φρουρός Αρχιφύλακας, συνδικαλιστικός τους εκπρόσωπος.

«Εκεί είναι ένας αστυνομικός, μεταξύ άλλων αστυνομικών συναδέλφων μου, που κατακρεουργείται από το πρωί έως το βράδυ. Καταδίκασα την εικόνα, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσουμε και το τεκμήριο της αθωότητας. Γιατί στους μπαχαλάκηδες και τους κουκουλοφόρους το αναγνωρίζουμε και ένα αστυνομικό όργανο της τάξης το έχουμε κρεμάσει στα μανταλάκια; Δεν ήταν ειδικός φρουρός. Και αναλογίζομαι. Αν ήταν ειδικός φρουρός τι θα γινόταν σήμερα από τον κ. Ραγκούση και τον κ. Γερακαράκο»; διερωτήθηκε και τόνισε αναφερόμενος τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, «Δεν μπήκε στην Αστυνομία ούτε με πανελλαδικές ούτε εκπαιδεύτηκε. Καθόλου, μηδέν μέρες. Έχει υποχρέωση σε έναν βουλευτή που τον έβαλε στην Αστυνομία και ξέρετε πώς προσελάμβανε η Αστυνομία. Και εγώ δεν το θεωρώ κακό. Τον τενεκέ τυρί που λέει, εγώ το σέβομαι γιατί τότε έτσι ήταν τα πράγματα. Με τον τενεκέ τυρί, λοιπόν, αυτοί που προσλήφθηκαν στην Αστυνομία δεν μπορεί να είναι κριτές αστυνομικών που δίνουν τη ζωή τους, δίνουν τον αγώνα τους, τον μόχθο τους και κάνουν και λάθη, πολύ σοβαρά λάθη, όπως τα καταδικάσαμε. Ντροπή σε αυτούς που στοχοποιούν και ειδικούς φρουρούς και αστυνομικούς. Ντροπή στον κ. Ραγκούση, ντροπή στον κ. Γερακαράκο. Ντροπή τους», κατέληξε.