Καρέας: “Έχασε τις αισθήσεις του και η φωτιά τον απανθράκωσε”, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 47άχρονος Αρχιφύλακας

Εχασε τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις και η φωτιά απανθράκωσε τη σορό του 47άχρονου Αρχιφύλακα, η σορός τους οποίου εντοπίσθηκε κατά την αποκάθαρση στον Καρέα μετά τη φωτιά που ξέσπασε (17/07)

Η σορός του 47άχρονου Αρχιφύλακα, Γιάννη Καλιντεράκη, εντοπίσθηκε σε ένα φυσικό ανάχωμα σε χαράδρα στον Υμηττό, στη μεγάλη φωτιά, την περασμένη Παρασκευή (17/07) σε μικρή απόσταση από το μημείο πεσόντων Πυροσβετών, οι οποίοι είχαν χάσει τη ζωή τους σε φωτιά στον Καρέα το 1995. Ο Αρχιφύλακας, είχε βγει για περπάτημα όπως συνήθιζε, πριν ξεσπάσει η φωτιά, εγκλωβίστηκε, όπως διαπιστωσε το Ανακρητικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, ο οποίος διενίργησε τη νεκροτομή στη σορό του 47άχρονου Αρχιφύλακα, έχασε αρχικά τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις  ωστόσο οι φωτιά τον απανθράκωσε.

Ο Γιάννης Καλιντεράκης, με καταγωγή από τον Πειραιά, έμενε με τη σύζυγό του στην Ηλιοπολη, είχε υποβληθεί και σε επέμβαση σπονδυλοδεσίας τον περασμένο Οτώβρη, υπηρετούσε στις παιδικές κατασκηνώσεις της Αστυνομίας, και βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια. Οι θεράποντες ιατροί του είχαν συστήσει καθημερινό περπάτημα.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, και εθελοντές της ομάδας Υμηττού, εντόπισαν το μεσημέρι (18/07) απανθρακωμένη τη σορό, του Γιάννη Καλιντεράκη..

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport