Λέσβος: Ιρανός τρομοκράτης συνελήφθη από την ΕΥΠ

Το κλιμάκιο της ΕΥΠ, έχει αναλάβει την διερεύνηση σύλληψης Ιρανού, ο οποίος με τρεις Αφγανές επιχειρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά δικαιολογητικά, και ομολόγησε την εμπλοκή του με την Ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση.

Ο 51άχρονος Ιρανός λαθρομετανάστης, κατά την προανάκριση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, κατηγορούμενος για διευκόλυνση εξόδου μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα, ομολόγησε ότι ανήκει στην ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση. Άμεσα την υπόθεση ανέλαβε το κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Μυτιλήνη, ενώ κατά τη μεταγωγή του (20/07) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ενώ φέρεται ενώπιον της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Μυτιλήνης, να αρνήθηκε ότι έχει συνεργούς.
Ο 51άχρονος συνελήφθη (17/05) στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης μαζί με τρεις γυναίκες, αδελφές από το Αφγανιστάν-ηλικίας 15, 18 και 23 ετών- ενώ με πλαστά βουλγάρικα διαβατήρια επιχειρούσαν  να επιβιβασθούν σε πτήση charter με προορισμό το Βερολίνο. Κατά την εξέτασή τους, οι τρεις Αφγανές υποστήριξαν ότι προμηθεύτηκαν τα διαβατήρια από τον Ιρανό ο οποίος ισχυρίστηκε οτι τα παρέλαβε απο Τούρκο στο λιμάνι του Πειραιά.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport