Καρδίτσα: Θετικός σε μετεγκατάσταση της ΑΔ στις Σχολές Αστυφυλάκων- Κρίθηκε ακατάλληλο για Κέντρο Κράτησης

Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ν. Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας αναφορικά με τη χρήση του κτιρίου της -πρωην- Σχολής Δόκιμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας και το ενδεχομενο δημιουργίας Κέντρου Κράτησης.


ΣΧΟΛΗ_ΑΣΤΥΦ_ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μετά από τρεις αναβολές, συζητήθηκε στη Βουλή (05/05) , η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει (01/04) ο Βουλευτής Ν. Καρδίτσας (Ν.Δ.) Κώστας Τσιάρας αναφορικά με τη χρήση του κτιρίου της -πρωην- Σχολής Δόκιμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας και το ενδεχομενο δημιουργίας Κέντρου Κράτησης προσφύγων και λαθρομεταναστών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε απάντηση του ανέφερε ότι η πολιτεία διερεύνησε το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Κράτησης, στο συγκεκριμένο κρήτιο, ωστόσο στην παρούσα φάση απορρίφθηκε λόγω μικρής χωρητικότητας αλλά και άλλων προϋποθέσεων στις οποίες δεν επεκτάθηκε. Σημείωσε παράλληλα, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μετεγκατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας και εφόσον ξεπεραστούν ζητήματα όπως η σύμφωνη γνώμη του Δήμου Καρδίτσας στον οποίο και ανήκει το κτίριο, θα εξετασθεί εκ νέου το θέμα.
Εν τω μεταξύ, αναφοριά με το ενδεχόμενο επαναλειτουργία της Σχολής Δοκιμων Αστυφυλάκων στο ίδιο κτίριο, ο αναπληρωτής αρμόδιος Υπουργος, τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο, καθώς ήδη έχουν επαναλειτουργήσει τρεις σχολές σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ επέρριψε ευθύνες στους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων.