Ανώτατη ηθική αμοιβή του Αστέρος του Τάγματος του Σωτήρος, στον Αντιναυαρχο Κων/νο Πανανά|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Το μετάλλιο του Αστέρα του Σωτηροε παρέδωσε στη σύζυγο του αδικοχαμένου πιλότου Κωνσταντίνου Πανανά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

image
Ο Προκόπης Παυλόπουλος παραδίδει δτο μετάλλιο στη χήρα του Κωνσταντίνου Πανανά

Το μετάλλιο του Αστέρα του Τάγματος του Σωτήρος, της ανώτατης ηθικής αμοιβής σε στρατιωτικό, μεταθανατίως, ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την πατρίδα, παρέδωσε (04/05) στη σύζυγο Μαριάνα Ζαφείρη και του γονείς, του τότε Υποπλοιάρχου Μαχίμου, νυν Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Πανανά στη διάρκεια ειδικής τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Με ασταμάτητα τα δάκρυα της, η μητέρα του αδικοχαμένου πιλότου ενω ο ΠτΔ χαιρέτιζε τις δύο γυναίκες.

image

Ήταν στις 11 Φεβρουαριου, όταν το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού κατέπεσε στην Κίναρο, βυθίζοντας σε θλίψη ολόκληρη την Ελλάδα.
Χειριστές του μοιραίου ελικοπτέρου, οι ανθυποπλοίαρχοι Τουλίτσης Αναστάσιος (κυβερνήτης) 37 ετών, Πανανάς Κωνσταντίνος (συγκυβερνήτης) 34 ετών, ενώ μηχανικός του ελικοπτέρου ήταν ο ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος 36 ετών.
Η σύζυγος του αδικοχαμένου πιλότου έγγυος στο δευτερο παιδι τους, γέννησε λίγες μέρες αργότερα. Τραγική ειρωνεία ο συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Πανανάς, είχε αλλάξει την ημερομηνία του ταξιδιού του για να είναι δίπλα στην γυναίκα του και μπήκε στην τελευταία πτήση της ζωής του, στις 11 Φεβρουαρίου.


*Λεωνίδας Μπλαβέρης