ΜΟΔ ΘΣΝ: Σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της 36άχρονης δράστιδα δολοφονίας της πεθεράς της

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης, θα παρακαθίσει η 36άχρονη νύφη η οποία είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου την 58άχρονη πεθερά της ύστερα απο καυγά στην Χαλκιδική.
Σε πρώτο βαθμό, το Δικαστήριο ως ελαφρυντικό για την κατηγορούμενη δέχθηκε οτι τέλεσε το έγκλημα, σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής, και την καταδίκασε σε  κάθειρξη 20 ετών.

Ηταν τον Ιανουάριο του 2012, στη Χαλκιδική Θεσσαλονίκης. Η 36άχρονη (τοτε) νύφη είχε σκοτώσει με 68 μαχαιριές την 58άχρονη πεθερά της, μετά από καυγά καθώς θεωρούσε πως η μητέρα του συζύγου της, η οποία διέθετε ακίνητη περιουσία είχε «μεροληπτικό διαμοιρασμό» σε βάρος του συζύγου της και υπέρ των άλλων δυο γιων της.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η 58άχρονη είχε παραχωρήσει τη χρήση ενός καταστήματος, την επικαρπία του οποιου ειχε ο μικρότερος γιο της, αδελφό του συζύγου της 36άχρονης.

Μόλις το πληροφορήθηκε ο σύζυγος της 36άχρονης, θεώρησε ότι η μητέρα του θα έπρεπε να του το έχει παραχωρήσει, λόγω της δυσχερούς οικονομικής του κατάστασης. Η νύφη το πρωί εκεινης της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου του 2012, άφησε το γιο τους στο σχολείο, τηλεφώνησε στη πεθερά της και της ζήτησε να τη συναντήσει στο σπίτι της.

Η 58άχρονη, δεν ειχε ιδιαίτερη εκτιμηση στη νυφη της, ενώ είχε απηυδήσει με τις συνεχείς οικονομικές απαιτήσεις του γιου της, της επιτέθηκε με απαξιωτικές εκφράσεις, κι αμφισβήτησε, για άλλη μια φορά, την πατρότητα των παιδιών που είχε αποκτήσει με το γιο της.

Όπως δέχθηκε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η υπερδιέγερση των συναισθημάτων της 36άχρονης ήταν τόσο μεγάλη που σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το ζευγάρι και τη χρόνια αγανάκτηση που ένιωθε για την προσβλητική συμπεριφορά της πεθεράς της, περιήλθε σε κατάσταση πλήρους ψυχικής ταραχής.

Με δύο μαχαίρια, μήκους 20 και 10 εκατοστών, από τον πάγκο της κουζίνας, επιτέθηκε στην πεθερά της. Συνολικά, 68 μαχαιριές καταμέτρησε σε όλο το σώμα και το κεφάλι της 58άχρονης ο ιατροδικαστής. Η 36άχρονη συνελήφθη παρά την απόπειρά της να διαφύγει.

Σε στηριξη της 41άχρονης  (σήμερα), βρίσκεται ο σύζυγός της και γιος του θύματος.