“Κανένας δεν έχει δικαίωμα να θίγει το θρησκευτικό πιστεύω κανενός. Ο συσχετισμός της θρησκείας μας με το ρατσισμό και τη σεξουαλικότητα, τουλάχιστον ατυχέστατος”

Με αφορμή κείμενο- γνώμης, Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος έκανε “outing” στις προσωπικές του επιλογές και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξυ των Αστυνομικών- ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, παραθέτει τις σκέψεις του σε απάντησή του.

“Διάβασα προσεκτικά το αναρτηθέν άρθρο στο διαδίκτυο, συνάδελφου Αξιωματικού, με τίτλο «Θρησκεία, φύλο και σεξουαλικότητα .´Όταν η πίστη γίνεται ρατσισμός». Με όλο το σεβασμό σε οποιαδήποτε άποψη για οποιοδήποτε θέμα, παραθέτω μερικές σκέψεις μου και ερωτήματα .
Στο όνομα της δημοκρατίας, της ελευθερίας της γνώμης και της απαγόρευσης της λογοκρισίας που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα μπορεί κάποιος να εκφέρει την όποια γνώμη του. Μπορεί όμως, μέσω των απόψεων του, να προσβάλει και να προκαλεί τα θρησκευτικά πιστεύω και το θρησκευτικό συναίσθημα του κάθε πολίτη και του κάθε συναδέλφου του;
Δεν γνωρίζω αν είχε την πρόθεση, αλλά από την επικοινωνία που είχα με πάρα πολλούς συναδέλφους, προκάλεσε την αγανάκτηση τους. Φρονώ ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να θίγει με τον τρόπο του το θρησκευτικό πιστεύω κανενός. Επίσης, φρονώ ο συσχετισμός της θρησκείας μας με το ρατσισμό και τη σεξουαλικότητα ήταν τουλάχιστον ατυχέστατος . Εξυπηρετούν κάποιους ή κάποιες καταστάσεις, στην παρούσα χρονική στιγμή, αυτές οι απόψεις του;

Ως Αξιωματικοί θα πρέπει οι πράξεις και ο λόγος μας να είναι παράδειγμα για την κοινωνία και τους συναδέλφους μας”.

* του Νικολάου Κανέλλου, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αξιωματικών Αττικής