«Θύμα καταστάσεων» και «απόλυτο σκοτάδι», για την οικογένεια του 19άχρονου μοντέλου που συνελήφθη για μεταφορά κοκαΐνης στο Χονγκ Κόνγκ

«Θύμα καταστάσεων», υποστηρίζει ο δικηγόρος του 19άχρονου μοντέλου, η οποία συνελήφθη να μεταφέρει κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ «στο απόλυτο σκοτάδι», δηλώνει ο πατερας της νεαρής, από τη Μυτιλήνη.

«Είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι. Ακόμα δεν έχω μιλήσει με το παιδί μου. Μάθαμε την είδηση από το Διαδίκτυο. Σήμερα το μεσημέρι κάναμε κάποιες επαφές με το προξενείο και περιμένουμε απαντήσεις. Τους τελευταίους δύο μήνες, κινούνταν μεταξύ Αθήνας και Καλαμάτας καθώς έψαχνε το κατάλληλο ιδιωτικό ΙΕΚ για να γραφτεί. Πραγματικά δεν γνωρίζαμε τίποτα! Εκανα σε πρώτη φάση κάποιες επαφές μέσω αστυνομίας, όμως δεν έχω καταφέρει ακόμα να μιλήσω με το παιδί μου» δηλωσε ο πατέρας του νεαρού μοντέλου, Αστυνομικός στο επάγγελμα στη Μυτιλήνη, αναφορικά με τη σύλληψη και την εμπλοκή της, στην υπόθεση που εξάρθρωσαν οι Τελωνειακές Αρχές του Χονγκ Κονγκ.

Εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, σχολιάζουν νομικοί κύκλοι συνδυαστικά της ποσότητας και της σύλληψης της 19άχρονης

«Η 19χρονη φαίνεται πως είναι θύμα καταστάσεων, είναι θύμα άλλων. Βρέθηκε ξαφνικά, από την Καλαμάτα στο Χονγκ Κονγκ», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της οικογένειας της 19άχρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Με διόρισε δικηγόρο της υπόθεσης ο πατέρας της Ειρήνης. Εγώ ανέλαβα την υπεράσπιση, εκπροσωπώντας την οικογένειά της, διότι η 19άχρονη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άλλη χώρα. Αν χρειαστεί να μεταβώ εκεί, τα δεδομένα αλλάζουν. Προφανώς, της έχουν διορίσει δικηγόρο εκεί. Να υπογραμμίσω ότι ανέλαβα την υπόθεση προ τριών ωρών.  Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι θέματα των επόμενων ημερών» υποστήριξε ο ποινικολόγος και συμπλήρωσε ότι στο παρελθόν, έχει αναλάβει παρόμοια υπόθεση στην Πίζα της Ιταλίας.

Η  Ειρήνη (Ίρις) Μελισσαροπούλου συνελήφθη τη Δευτέρα (20/11) απο Τελωνιακούς, σε δειγματοληπτικό έλεγχο, στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης, “εμπορικής” αξίας περίπου #$2,4εκτ (HK).

Στο Χονγκ Κονγκ, το αδίκημα της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών επιφέρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης και πρόστιμο ύψους $5εκτ (HK) σύμφωνα με τη Διακήρυξη Επικίνδυνων Ναρκωτικών ενώ ο Νόμος, είναι ιδιαιτέρως αυστηρός, για αλλοδαπούς υπηκόους.

Με απόφαση τοπικού Δικαστηρίου του Δυτικού Kowloon (22/11) η 19άχρονη Ίρις Μελισσαροπούλου, κρίθηκε προφυλακιστέα και κρατείται μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2018, οπότε και ορίσθηκε η δίκη της, κατηγορούμενη για κατοχή και εμπορία σκληρών ναρκωτικών.