Κάλυμνος: Επιβεβαίωσε τη μεταφορά του νεκρού φοιτητή ο ιατροδικαστής- Τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο επέφερε το θάνατο

Αιχμηρό αντικείμενο έπληξε τον 21άχρονο φοιτητή του ΕΜΠ και το θανατηφόρο πλήγμα που του κατάφερε ο δράστης επέφερε το θάνατο, διαπίστωσε ο ιατροδικαστής.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ρόδου Παναγιώτης Κοτρέτσος, μετέβη νωρίς το πρωί (26/11) στην Κάλυμνο, για νεκροψία στο πτώμα και αυτοψία στην περιοχή που εντοπίσθηκε το πτώμα του 21άχρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου για τον οποίο είχε δηλωθεί (19/11) εξαφάνιση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας ο ιατροδικαστής, πιστοποιεί ότι ο θάνατος του 21άχρονου φοιτητή του Πολυτεχνείου, αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο όπως διευκρινίζει η εγκληματική ενέργεια δεν διαπράχθηκε στο συγκεκριμένο σημείο και ο δράστης, έσυρε το πτώμα ίσως ελάχιστες ώρες πριν εντοπιστεί το πτώμα του από έφηβο κάτοικο του νησιού.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο Νίκος Χατζηπαύλος εκτιμάται ότι δολοφονήθηκε τρεις με τέσσερις ημέρες από την εξαφάνιση του (19/11).

Από την ανεύρεση του νεκρού σώματος του φοιτητή είχε εκφραστεί από διασώστες και Αστυνομικούς η εκτίμηση για μεταφορά του πτώματος, καθώς το συγκεκριμένο σημείο είχε ερευνηθεί από την πρώτη στιγμή χωρίς ευρήματα.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ρόδου διευκρίνησε ωστόσο, ότι το θανατηφόρο πλήγμα στο μέτωπο του φοιτητή προκλήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο και όχι από πυροβολισμό όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

FB_IMG_1511637342219

Ένα στοιχείο που προέκυψε προανακριτικά, εγείρει ερωτήματα καθως σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο νεαρός φοιτητής φορούσε το ένα παπούτσι, φόρμα κι ένα μπλουζάκι. Ζευγάρι παπούτσια όμοια με του 21άχρονου, είχαν εντοπισθεί σε άλλο σημείο του νησιού και είχαν αναγνωριστεί από τους οικείους του ως δικά του.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν την προσπάθεια να “σκηνοθετημένης” σκηνής εγκλήματος για την εξαφάνιση του 21άχρονου φοιτητή, με τα αθλητικά παπούτσια που εγκαταλείφθηκαν σε απόμακρη περιοχή του νησιού.

Εν τω μεταξύ, η μητέρα του Νίκου Χατζηπαύλου, καταγγέλλει συγκάλυψη της υπόθεσης  από τις τοπικές Αρχές «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει συγκάλυψη εδώ πέρα, από την πλευρά των Αρχών. Και δεν ξέρω και τι παίζεται στην συγκεκριμένη περιοχή. Πάντως ότι υπάρχουν υποψίες και ότι υπάρχουν περίεργα πράγματα που δεν κολλάνε υπάρχουν. Φόραγε, λέει, το ένα παπούτσι, το ένα από τα δυο. Πως βρέθηκαν παπούτσια ακριβώς το ίδιο σχέδιο και το ίδιο νούμερο από την άλλη πλευρά του βουνού; Είπε μία διασώστης ότι αυτά τα παπούτσια είναι καινούργια. Φυσικά τα παπούτσια αυτά που βρέθηκαν μπορεί να αγοράστηκαν εκ των υστέρων. Κάποιος τα αγόρασε. Ακριβώς το ίδιο νούμερο και το ίδιο σχέδιο» αναφέρει.

Η έρευνα των Αστυνομικών της Ασφάλειας Καλύμνου συνεχίζεται προς εξακρίβωση των ακριβών συνθηκών θανάτου του 21άχρονου και την αναζήτηση του δράστη της δολοφονίας του. Αναμένεται το πόρισμα της νεκροτομής προκείμενου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του νεαρού φοιτητή.