Κάλυμνος: Θύμα δολοφονίας ο αγνοούμενος φοιτητής, Νίκος Χατζηπαύλου

Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται ο θάνατος του φοιτητή για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση.

Νεκρός εντοπίσθηκε (25/11-17.00) ο 21άχρονος φοιτητής Νίκος Χατζηπαύλου τον οποίο αναζητούσαν οι Αρχές με αναγγελία εξαφάνισης.

Έφηβος- 15άχρονος-, βρέθηκε σε ρεματιά στη Λαγκά Χώρας Καλύμνου, για να κόψει κλαδιά για ξόβεργες και εντόπισε το πτώμα του αγνοούμενου φοιτητήσε σε απόκρημνη περιοχή- περίπου 200 μέτρα από το σημείο που είχε εντοπισθεί (19/11) (προφήτη Ηλία) το ποδήλατο του αδελφού του- το οποίο είχε δανειστεί- και σε αντίθετη κατεύθυνση, απο τον κεντρικό δρόμο που συνδέει τα χωριά της Καλύμνου.

Τα ίχνη του 21άχρονου φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είχαν “χαθεί” από την περασμένη Κυριακή (19/11) όταν με το ποδήλατο του αδελφού του αποχώρησε από το σπίτι- χωρίς το κινητό του τηλέφωνο, σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά από αντιπαράθεση που είχαν και αφορούσε τις σπουδές του. Όπως ανέφεραν οικείοι του ο 21άχρονος και κατά το παρελθόν, είχε ολιγοήμερη απομάκρυνση, ύστερα απο διαφωνία με τους γονείς του.

Αστυνομικοί εντόπισαν εγκαταλελειμμένο το ποδήλατό του, την ίδια ημέρα (19/11) σχεδόν πεντε ώρες αργότερα, σε μονοπάτι που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία. Σχεδόν δύο 24άωρα αργότερα, το απόγευμα της Τρίτης (21/11) εντοπίστηκαν στην άλλη άκρη του βουνού (περιοχή Βαθύ) στην άσφαλτο, στον δρόμο που συνδέει τα χωριά της Καλύμνου, τα παπούτσια και οι κάλτσες του, που αναγνωρίστηκαν από την οικογένεια.

foititis-kalimnos

Όπως διακριβώθηκε κατά την αυτοψία, ο 21άχρονος φοιτητής, εκτελέστηκε με πυρά στο κεφαλι, σχεδόν εξ επαφής. Το σώμα του ήταν ανάσκελα (με μία κλίση προς τα δεξιά) και φέρει θλαστικά τραύματα σε σημεία του κορμού ενώ φέρει και τραύμα στο κεφάλι. Στα γυμνά μέρη του σώματος – στα χέρια, τα πόδια, και το πρόσωπο- του 21άχρονου φοιτητή,  εντοπίζονται μώλωπες και εκδορές  ενδείξεις μεταφοράς του στο σημείο όπου κι εντοπίσθηκε το πτώμα του Νίκου Χατζηπαύλου.

Σύμφωνα με τις Τοπικές Αρχές το σωμα του 21άχρονου μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο χώρο -καθώς το σημείο είχε ερευνηθεί  ολες τις προηγούμενες ημέρες- με το θάνατό του να αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια.

Screenshot_20171125-215513

Ο 21άχρονος φοιτητής, είχε μεταβεί για το Σαββατοκύριακο στην Κάλυμνο ώστε να επισκεφθεί τη μητέρα του, Ιωάννα Αποστολάκη – Χατζηπαύλου, η οποια εργάζεται τα δύο τελευταία χρόνια ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στο χωριό Στημένια.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια θανάτου του 21χρόνου, διενεργεί η Ασφάλεια Καλύμνου ενώ αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή ο οποίος θα διενεργήσει τη νεκροτομή. Στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.