Εξάρχεια: Εκκένωση της κατάληψης GARE- “Αλληλέγγυοι”εξω απο τη ΓΑΔΑ

Συγκέντρωση “αλληλέγγυων” του “χώρου” έξω από τη ΓΑΔΑ για τους συλληφθέντες απο την κατάληψη GARE της Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας για εκκένωση της κατάληψης GARE στα Εξάρχεια (26/11) ολοκληρώθηκε, με τέσσερις προσαγωγές στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, μεταξύ των προσαχθέντων 43άχρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική, για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και παραπέμφθηκε για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Από το χώρο της κατάληψης κατασχεθηκαν ως πειστήρια μεταξύ άλλων αντιασφυξιογόνες μάσκες.

“Η κατάληψη GARE έιναι σημειο αναφοράς στο χώρο των Εξαρχείων- καθώς και το *ΚΒΟΞ-“, επεπισημαίνει  στο Nantiareport.gr, Ανώτερος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ έρχεται μια εβδομάδα μετά το βαρύτατο τραυματισμό της νομικού Αναστασίας Τσουκαλά από ναυτική φωτοβολίδας στο γόνατο, ενώ ακολούθως καταγγελία από αναρχοσυνδικαλιστική συλλογικότητα απέρριπτε ευθύνες σε αυτομολήσαντες του “χώρου” και ενεργούν πράξεις βίας χωρίς οδσιολογικο υπόβαθρο.

Με την γνωστοποίηση της εκκένωσης της κατάληψης σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρτήθηκε “κάλεσμα” για συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ. Περίπου 30άτομα βρίσκονται (26/11-13.30) με μαυρεςκοκκινες σημαίες και πανό έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο.

Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ με εντολές προς τα πληρώματα της Άμεσης Δράσης που περιπολούν στο Κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές που δραστηριοποιούνται ομάδες ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους ενώ και τα Αστυνομικά Τμήματα τέθηκαν υπό επιτήρηση στο ενδεχόμενο καταδρομικων ενεργειών από άτομα του “χωρου”, ως..  αντίδραση για την εκκένωση της κατάληψης στα Εξάρχεια.