“Καλούμε τον ίδιο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και τις συνέπειες της ανάρμοστης για “ένστολο υπάλληλο” πράξης του”

Κοινό κείμενο, το οποίο υπογράφουν τρεις απόστρατοι και πρώην συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ,  για το περιστατικό της “ανθοδέσμης” ανήμερα την 6η Δεκέμβρη

«Μεγάλος και σοβαρός ο προβληματισμός και η πικρία μας. Απ τη μια η αχαρακτήριστη-απαράδεκτη συμπεριφορά-ενέργεια του “συναδέλφου Αστυνομικού, που κατέστρεψε αντί να αποθέσει την ανθοδέσμη στο μνημείο του … ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ. Απ την άλλη η στήριξη της πράξης αλλά και του ίδιου,από μερίδα συναδέλφων μας. Και με τους εν… ενεργεία συνδικαλιστές μας σε μια ισορροπία του ναι μεν αλλά.

ΑΞΙΕΣ- ΙΕΡΑ και ΟΣΙΑ, σε μια επικίνδυνη διελκυστίνδα με την κακώς νοούμενη”συναδελφική αλληλεγγύη”. Δε ζητά κανείς απ τον Αστυνομικό να αποδεχθεί ως… ήρωα τον ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ. Ούτε και τους άλλους, που με ευκολία κάποιοι… ηρωοποιούν. Δεν παύει όμως να είναι ένα…τραγικό θύμα. Ένα παιδί απ τα παιδιά μας.

Στην κουλτούρα και τον πολιτισμό μας, αυτό που πάντα μας έκανε να διαφέρουμε απ τους βάρβαρους ήταν και πρέπει να είναι ο οφειλόμενος σεβασμός στους νεκρούς. Αυτό όφειλε να έχει κατά νου ο “συνάδελφος”. Και να αφήσει το παιχνίδι των αντιπαραθέσεων στους… πολιτικούς μας και την… πολιτική.

Κάποιοι για τους δικούς τους λόγους ηρωοποιούν, όχι για να τιμήσουν κάποια θύματα, αλλά να τα… εκμεταλλευτούν. Τυμβωρυχία και καπηλεία ενίοτε, πάνω σε… τραγικά συμβάντα. Και η δολοφονία ενός παιδιού είναι… τέτοιο συμβάν.

Για λόγους γνωστούς σε μας, που αρνούνται όμως να δουν οι πολιτικοί μας, ο Έλληνας Αστυνομικός χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται στη βάση των δεδομένων που διαμορφώνονται στην κοινωνία εξ αιτίας… πολιτικών επιλογών κάποιων. Με … όχι άρτια την επιμόρφωση και εκπαίδευση σε μεγάλη μερίδα του προσωπικού, μοιραία θα συναντήσουμε τα χαλαρά ηθικά ερείσματα κάποιου ένστολου. Βλέπουμε έτσι κάποιους να θεωρούν κομμάτι της εξουσίας τους την υπερβολή και την… αυθαιρεσία. Και πολλούς άλλους να θεωρούν δικαίωμα που απορρέει απ την πέραν της λογικής… δεδομένη υπερπροσφορά του ένστολου προς την κοινωνία. Αδικώντας στην πραγματικότητα εαυτούς, αλλά και τους ορθά σκεπτομένους συναδέλφους.

Αντί να κεφαλοποιούν προς το συμφέρον του Σώματος και των συναδέλφων αυτή την αδιαμφισβήτητη προσφορά, με τη χρήση και επίκλησή της για τη… δικαιολόγηση των αδικαιολογήτων χάνουν το δίκιο τους . Κάποιοι… ανάμεσά μας για τους …δικούς τους λόγους …ανακαλύπτουν ή προσδιορίζουν σαν… εχθρούς. Οτιδήποτε κινείται σε χώρο άλλης, πέραν της δικής τους λογικής.

Ζητάμε δημόσια συγγνώμη. Για τη λάθος ενέργεια και συμπεριφορά του “συναδέλφου ” μας. Καλούμε τον ίδιο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και τις συνέπειες της ανάρμοστης για “ένστολο υπάλληλο” πράξης του. Και ήταν απλά μια πράξη της οποίας τη βαρύτητα πολύ-κακώς- δεν… αντιλήφθηκε πλήρως. Καλούμε επίσης το σύνολο των συναδέλφων μας να πάψουν να στηρίζουν -αυθαίρετες και καταχρηστικές πράξεις και παραλείψεις συναδέλφων. Το χρωστάμε στην κοινωνία,κομμάτι της οποίας είμαστε. Και μάλιστα ένα απ τα…χρησιμότερα κομμάτια της».

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-πρώην πρόεδρος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-πρώην πρόεδρος Π.Ο.ΑΞ.Ι.Α.

ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ-πρώην Γενικός Γραμματέας Π.Ο.ΑΣ.Υ.