Ο Αστυνομικός για την ανθοδέσμη: Δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει. Διευκρίνησε ότι ήταν αφημένη σε πεζούλι και έκανε αστεϊσμό στους συναδέλφους του

Ενώπιον των ανωτέρω του παρουσιάστηκε ο αστυνομικός, o οποίος έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό να ασχημονεί με ανθοδέσμη στα Εξάρχεια κατά τα Μέτρα Τάξης της 6ης Δεκέμβρη

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, από την πρώτη δημοσίευση του επίμαχου βιντεοληπτικού υλικού από την Υπηρεσία του ο Αστυνομικός κλήθηκε σε παροχή εξηγήσεων ενώ στη συνέχεια διδάχθηκε ΕΔΕ.

Ο 28άχρονος Αστυνομικός με 10ετή υπηρεσία ο οποίος υπηρετεί στα ΜΑΤ ενώπιον των ανωτέρω του, φέρεται να στάθηκε απολογητικός για την πράξη του, και διατεθειμένος να αναλάβει τις ευθύνες για την πράξη του. Υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει και χαρακτήρισε λάθος την κίνησή του και βλακεία την πράξη του, χωρίς δικαιολογία.

Διευκρίνησε ότι η ανθοδέσμη ήταν αφημένη σε πεζούλι διπλα σε κάδο στο σημείο που η διμοιρία του είχε διαταχθεί σε υπηρεσία στην περιοχή των Εξαρχείων στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Κωλέττη. Φέρεται να υποστήριξε ότι καθώς εκείνη την ώρα η διμοιρίας του δεν επιχειρούσε, πήρε την ανθοδέσμη ασκόπως και προέβη σε αστεϊσμό προς τους συναδέλφους του. Όπως διαβεβαίωσε δεν ήθελε να δημιουργήσει όλη αυτή την αναστάτωση και εμπλοκή στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Αστυνομικός κλήθηκε σε απολογία καθώς έχει διαταχθεί ΕΔΕ η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί και να εκδοθεί απόφαση άμεσα.