Καλλιθέα: Η παρουσία της, η παραμονή και η διαφυγή της μετά την επίθεση, έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας (video)

Η 35χρονη ΕΚ παραμένει κρατούμενη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή, μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε

Βιντεοληπτικό υλικό παρουσίασε η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το πρωινό»,  στο οποίο έχει καταγραφεί η κίνηση της 35άχρονη την παραμονή και μετά την επίθεση στην Ιωάννα, έξω από το ασανσερ στην πολυκατοικία όπου στεγάζεται η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται στην περιοχή της Καλλιθέας.

 

Όπως έχει καταγραφεί από κάμερα εγκατεστημένη σε επιχείρηση η οποία «βλέπει» τη Λ.Θησέως, διακρίνεται η γυναίκα με την μπεζ καμπαρτίνα στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας, απέναντι από την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται η 34άχρονη Ιωάννα, στην Καλλιθέα, την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης .  Όπως εκτιμάται από τους Αστυνομικούς οι οποίοι ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, η παρουσία της γυναίκας στην περιοχή είτε γιατί θέλει να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικά την επίθεση, και σε ενδεχόμενο που δεν ήταν εφικτό να προχωρήσει σε κατόπτευση του χώρου προκειμένου να εκτελέσει το σχέδιό της, την επόμενη ημέρα.

Στο βιντεοληπτικό υλικό έχει αποτυπωθεί η 35χρονη, στις 09.20 το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου, να φοράει την καστανοκόκκινη περούκα και τη μπεζ καμπαρντίνα. Διακρίνεται να προσεγγίζει το ΤΑΧΙ το οποίο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ κάλεσε από καρτοτηλέφωνο , και την αναμένει σταθμευμένο επί της Λ.Θησέως, ακριβώς απέναντι από το γραφείο στο οποίο εργάζεται η 34χρονη Ιωάννα η οποία μόλις έχει αφιχθεί με το μικρό κόκκινο όχημά της και αποβιβάζεται. Η γυναίκα με την καμπαρντίνα τρέχει προς το μέρος της, ωστόσο ένα λεωφορείο και ένας εργάτης που βρίσκονται στο χώρο, την καθυστερούν, η επίθεση ματαιώνεται και αποχωρεί από την περιοχή της Καλλιθέας με το μισθωμένο ΤΑΧΙ.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 20 Μαΐου, περίπου την ίδια ώρα, η γυναίκα με την καμπαρντίνα επιστρέφει στο ίδιο σημείο. Είναι ντυμένη με τα ίδια ρούχα και κάνει τις ίδιες κινήσεις, ενώ αποφεύγει να είναι κοντά στο πεζοδρόμιο καθώς εντοπίζει εγκατεστημένες κάμερες επιχειρήσεων και καταστημάτων. Η παρουσία της χάνεται για ελάχιστα από το πλάνο, ωστόσο επιστρέφει ελάχιστα μετά την επίθεση, στην 34άχρονη, και κατευθύνεται προς το ΤΑΧΙ που την αναμένει, επιβιβάζεται και απομακρύνεται από το χώρο.

Το βιντεοληπτικό υλικό και τα αντικείμενα που χρησιμοποίησε η 35άχρονη καθώς και τα ρούχα που φορούσε, περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει συντάξει το ΤΑ Καλλιθέας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.