ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Παραδόθηκε ο δεύτερος, τον αναζητούσαν με ένταλαμα σύλληψης.

Στην Ασφάλεια Καλαμάτας, παραδόθηκε και ο δεύτερος 19χρονος σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλαμα αναζήτησης, για τη δολφονία του 26χρουνου Κώστα Σγούρου και του 25χρουν ΕΠΠΥ Γιάννη Κομμάτη. Οι Αστυνομικοι της Ασφάλειας Καλαμάτας, είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, και τον έπεισαν να παραδοθεί, και παρουσιάστηκε μαζί με το δικηγόρο του.

Το δύσβατο σημείο στο οποίο εντοπίσθηκαν οι σοροί των δύο νεαρών.
Το δύσβατο σημείο στο οποίο εντοπίσθηκαν οι σοροί των δύο νεαρών.

Νωρίς το απόγευμα, είχαν πραγματοποιήσει προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων και ένας 19χρονος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος συνελήφθη και περιέγραψε με λεπτομέρεια στους Αστυνομικους τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης (19/08) όταν συναντήθηκαν με τον Κώστα Σγούρο και τον Γιάννη Κομμάτη.

Ο 19χρονος, φέρεται να υποστηρίζει ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κωνσταντίνο Σγούρο το βράδυ της εξαφάνισης(18/08), και του ζήτησε συνάντηση. Όπως έχει καταθέσει ο 19χρονος, είχε (προ)πληρώσει #800€ τον Kώστα Σγούρο για να του προμηθεύσει συμπληρώματα διατροφής τα οποία όμως καθυστερούσαν, και οι δύο 19χρονοι αποφάσισαν να “πιέσουν” τον 26χρονο-όπως υποστηρίζει ο 19χρονος-  να τους επιστρέψει τα χρήματα. Με απατηλό πρόσχημα, έπεισαν τους δύο φίλους να επιβιβαστούν στο κλειστό φορτηγάκι τους, και τους οδήγησαν από χωματόδρομο σε απομερη περιοχή. Όταν ο 26χρονος σύμβοουλος διατροφής και ο 25χρονος ΕΠΠΥ, άρχισαν να αντιλλαμβάνονται την προσχεδιασμένη ενέργεια των δύο 19χρονων, συνεπλάκησαν μαζί του. Όπως περιγράφει τα γεγονότα ο 19χρονος, η έντονη αντίδραση του  Σγούρου, πυροδότησε το “θυμικό” του συνομήλικου φίλου του- ο οποίος παρδόθηκε στις Αρχές- από κοινού, οι δύο 19χρονοι- υποστηρίζει-  συνεπλάκησαν με τον Κώστα Σγούρο και τον Γιάννη Κομμάτη. Όπως φέρεται να έχει ισχυριστεί στον υπερασπιστικό του ισχυρισμό ο  19χρονος, ο φίλος του ο οποίος παραδόθηκε  πήρε την καραμπίνα που υπήρχε στο αυτοκίνητο- καταχωρημενη στα στοιχεία της μητέρας του – και πυροβόλησε τους δύο φίλους σχεδόν εξ επαφής. Εννέα φυσίγγια εντοπίσθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης. Στη συνέχεια -φερεται να αναφέρει ο 19χρονος στην απολογία του- με το κλειστού τύπου φορτηγάκι, μετέφεραν τις σορούς τον δύο νεαρών, και από το πλάτωμα του δρόμου απέρριψαν τα κορμία τους στην χαράδρα όπου και εντοπίσθηκαν το απόγευμα της επόμενης ημέρας (19/08). Οι δύο 19χρονοι -όπως ισχυρίζεται- επέστρεψαν στο υπαίθριο parking του ξενοδοχείου όπου οι δύο νεαροί είχαν σταθμεύει νωρίτερα το μηχάνκι τους, το μετέφερεαν σε σημείο έξω από την πόλη -εκεί που εντοπίσθηκε το απόγευμα της Τεταρτης (20/08) λίγο μετά τις 19.00 και το εγκατέλειψαν.

Με τη σε βάρος τους ποινική δικογραφία, οι δύο 19χρονοι νεαροι,αναμένεται (21/08) να οδηγηθεί στην Εισαγγελία.

Εντός της ημέρας θα ακολουθήσει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαστη της διπλής δολοφονίας και τη σύλληψη των δραστών.