Καλαμάτα: Φιλοζωική αναζητά αναδόχους να κοινωνικοποιήσουν τα Cane Corso που επιτέθηκαν σε γυναίκα (φωτο)

Εκκληση σε εκπαιδευτές σκύλων (της φυλής Cane Corso) οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κοινωνικοποίηση ζευγους σκύλων, ο ιδιοκτήτης των οποίων τα κατέστησε επιθετικά, και τραυμάτισαν σοβαρά, διερχόμενη πεζή γυναίκα.

Τα δύο Cane Corso, ηλικίας περίπου ενάμιση έτους, διέφυγαν της επιμέλειας του ιδιοκτήτη τους, βγήκαν από την αυλή του σπιτιού (29/03), κι επιτέθηκαν σε διερχόμενη πεζή γυναίκα, κινούμενη στην οδό Ηρώων μέσα στην πόλη της Καλαμάτας. Η γυναίκα θυμα της επίθεσης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καθώς τα δυο σκυλιά τη δάγκωσαν και της έκοψαν κομμάτι από το μυ του ποδιού της.

Τραυμα_σκυλος

Σε βάρος του ιδιοκτήτη των ζώων, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, υποβλήθηκε μήνυση. Με Εισαγγελική εντολή οριστικής αφαίρεσης της επιμέλειας τα δυο οικόσιτα ζώα απομακρύνθηκαν, παραδόθηκαν στον Δήμο Καλαμάτας και διατίθενται προς υιοθεσία. Ωστόσο δεν υπάρχουν υποδομές στο Δήμο Καλαμάτας -ή σε Φιλοζωική οργάνωση- για τη φιλοξενία των συγκεκριμένων οικόσιτων ζώων καθώς  δεν έχουν εκπαιδευτεί να συμβιώνουν με ανθρώπους.

Το θηλυκό

CaneCorsoKalamatas-3

Το αρσενικό

CaneCorsoKalamatas-6

Η Πενταμελής Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας έχει συνεδριάσει τρεις φορές (η πιο πρόσφατη 11/04) χωρίς ωστόσο να έχει λάβει απόφαση για τα δύο Cane Corso, καθώς επιβάλλεται η μεταφορά τους, από τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας τους σε κατάλληλο χώρο. Ο Δήμος Καλαμάτας δεσμεύεται για την στείρωση και τον εμβολιασμό των δύο σκύλων, καθώς ο ιδιοκτήτης τους, δεν είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ως όφειλε.

Η Κανέλλα Καλαποθαρέα πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμάτας (Φ.Ο.Κ.) απευθύνει έκκληση σε εκπαιδευτές σκύλων (της φυλής Cane Corso) οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κοινωνικοποίηση του ζεύγους των σκύλων (αρσενικό- θηλυκό). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας ή στα στοιχεία επικοινωνίας του Φ.Ο.Κ.