“Εμείς και οι άλλοι, στο νησί των Ανέμων”

Επελέγησαν χωρίς να υποβάλλουν αίτηση ή προηγούμενη ενημέρωσης, με «αποστολή» την πυρόσβεση και διάσωση στα 14 αεροδρόμια που ανέλαβε η γερμανική Fraport. Ωστόσο στο νησί των ανέμων οι Πυροσβέστες βρίσκουν κατάλυμα σε στρώματα χωρίς καμια μέριμνα για τη διαμονή τους..

Ήταν η επίσκεψη (11/04) του Αρχηγού  του Πυροσβεστικού Σώματος σε ενημέρωση του Δημάρχου τη σύσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα Μυκόνου, η οποία πρόκειται στελεχωθεί με τριάντα πέντε (35) μόνιμους πυροσβέστες, και ζήτησε την συνδρομή του Δημάρχου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών τους.

Πέραν των προβλεπόμενων καθηκόντων των Πυροσβεστών, στο αεροδρόμιο ο Αρχηγός του Σώματος, δεσμεύτηκε ότι θα διατεθεί ένα -ίσως και δεύτερο- όχημα για τις ανάγκες του νησιού, καθώς και ότι οι Πυροσβέστες θα επεμβαίνουν όπου χρειαστεί σε όλη τη Μύκονο, καθώς και θα συνδράμουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα καταλύματα για ζητήματα πυρασφάλειας και αδειοδότησης.

ΠΥ_Μύκονος

“Εμείς και οι άλλοι. Στο νησί των Ανέμων, οι συνάδελφοι με τον “μικρομισθό” τους καταδικασμένοι από την μετάθεση ελέω ΕΤΑΙΡιΑΣ. Και την ίδια στιγμή 90 ευρώ το πασχαλινό μενού στην γνωστή παραλία. Και όλα αυτά με διεύθυνση πολιτείας με προοδευτικό πρόσημο, που λέγαμε.. Κατά τα άλλα ήταν παράξενο που χιόνισε εχθές”.. το αιχμηρό σχόλιο του προέδρου της ΕΑΠΣ, Γιάννη Σταμούλη. Σε ενίσχυση του σχολίου του, η φωτογραφική εντύπωση Πυροσβέστη ο οποιος κοιμαται σε στρώματα τα οποια βρίσκονται στο πάτωμα ενω παραθέτει και το .. Πασχαλινό μενού καταστήματος εστίασης, το κοστος του οποιου ανέρχεται στα ..90ευρω(!) κατ’ άτομο.

EasterMeny_mykonos

Η πρόσφατη διαταγή που εκδόθηκε απο το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε την εκπαίδευση Πυροσβεστών και προκάλεσε την αντίδραση τους, καθώς χωρίς να κάνουν αίτηση και άνευ ενημέρωσης, επιλέχθηκαν ανά περιοχή, προκειμένου να εκπαιδευτούν και να διατεθούν στις υπηρεσίες της Fraport με «αποστολή» την πυρόσβεση και διάσωση των 14 αεροδρομίων που ανέλαβε η γερμανική εταιρεία.

Ενώ την ίδια στιγμή τα καταλύματα είναι κοστοβόρα και η ενοικίασή τους για το εργαζόμενο (ένστολο) προσωπικό, απαγορευτικά για διαμονή…