Καλαμάτα- Αστυνομικός ΔΙΑΣ: “Ούτε σε εμάς αρέσει αυτό που γίνεται, θέλω όμως να έρθετε στη θέση μας. Τουλάχιστον σεβαστείτε μας”

Η προσέγγιση του επικεφαλής του πληρώματος της ΔΙΑΣ , ευθυτενής και αυστηρός, χωρίς διάθεση πρόκλησης με προσέγγιση κατανόησης, προς τον “απροσάρμοστο” πολίτη

Το περιστατικό έχει χρόνο και σημείο αναφοράς (08/09) την Τ.Ο.Μ.Υ της Καλαμάτας (πρωην ΙΚΑ). Πρωταγωνιστής κάτοικος της περιοχής όπως περιγράφεται στο NantiaReport.gr – από ντόπιους πολίτες που βρέθηκαν αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου- από εκείνους που με τη μάσκα στο.. λαιμό επιλέγουν τις μετακινήσεις τους, αδιαφορώντας για τους Νόμους και την προστασίας της Δημόσιας Υγείας, κι ενώ είναι σε εφαρμογή τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού από το τον κορωνοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οποιοσδήποτε εισέρχεται σε Μονάδα Υγείας -είτε ιδιωτική είτε Δημόσια- επιβάλλεται να φοράει μάσκα. Ο συγκεκριμένος Καλαματιανός κύριος λοιπόν, βρέθηκε στην Τ.Ο.Μ.Υ Καλαμάτας, για δεύτερη φορά καθώς αντιμετώπιζε κάποιο υγειονομικό πρόβλημα, και από την πρώτη φορά αν και του είχαν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις, επέμενε να φοράει τη μάσκα στο λαιμό διατυπώνοντας τη θέση “ιος δεν υπάρχει” και ” αυτά τα κάνουν για να μας φιμώσουν” κλπ. με το προσωπικό να έχει κάνει επικολλημένα συστάσεις από την πρώτη του κιόλας επίσκεψη. Στην νέα του λοιπόν παρουσία στο χώρο της Τ.Ο.Μ.Υ της Καλαμάτας , του ζητήθηκε τόσο από το γιατρό όσο και από το νοσηλευτικό προσωπικό να φορέσει τη μάσκα την οποία φορούσε στο .. λαιμό, με τον ίδιο να .. “κάνει αντίσταση” με αποτέλεσμα από την Υπηρεσία να κληθεί η ΔΙΑΣ Καλαμάτας.

Πλήρωμα με δύο Αστυνομικούς μετέβησαν στην ΤΟΜΥ και αναζήτησαν τον Καλαματιανό πολίτη, ο οποίος στη θέα των ενστόλων να τον αναζητούν ονομαστικά, τράβηξε τη μάσκα από το λαιμό και την πέρασε “άτσαλα” στο πρόσωπό του. Ωστόσο το άξιο αναφοράς, είναι η προσέγγιση του επικεφαλής του πληρώματος, ευθυτενής και αυστηρός, χωρίς διάθεση πρόκλησης με προσέγγιση κατανόησης, μετά την παρατήρηση προς τον “απροσάρμοστο” πολίτη, απευθύνθηκε στον ίδιο με (περίπου τα λόγια του Αστυνομικού όπως μεταφέρονται*) “..ούτε σε εμάς αρέσει αυτό που γίνεται, να “κυνηγάμε” πολίτες που αδιαφορούν για τους συμπολίτες τους, και να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία όλων. Θέλω όμως να έρθετε κι εσείς στη θέση μας. Δεν έχομε προσωπικό να περισσεύει, δεν έχουμε χρόνο για άσκοπες κλήσεις καθώς τα περιστατικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά στην πόλη κι εμείς πολύ λίγοι. Ενδεχομένως και αυτή τη στιγμή ένας συμπολίτης μας να μας έχει πραγματικά ανάγκη και εμείς είμαστε εδώ και έχουμε εσάς να μας καλούν  για να σας κάνουμε υπόδειξη για τη μάσκα που πρέπει να φοράτε . Τουλάχιστον σεβαστείτε μας”, φέρεται να τους ανέφερε ο Αστυνομικός. Ο πολίτης χωρίς να προβάλλει αντίλογο, παρέμεινε στην πρωτοβάθμια Τοπική Μονάδα Υγείας και διεκπεραίωσε την εκκρεμότητα του με το νοσησλευτικοϊατρικό προσωπικό.. Οι Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Καλαμάτας, φόρεσαν και πάλι τα κράνη τους, ανέβηκαν στις μηχανές τους αποχώρησαν για το επόμενο σήμα που που τους είχε διαβιβάσει το Κέντρο.

Και ήταν μόνο ένα στιγμιότυπο από την καθημερινότητα ενστόλων σε υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.