“Με πολλούς να παίρνουν το μέρος της συναδέλφου, σε λίγο θα ακούσουμε ότι έφταιγε το όπλο, που δεν κρύφτηκε καλύτερα!”

Με αφορμή το περιστατικό παραμέλησης του υπηρεσιακού οπλισμού Υπαστυνόμου της ΕΛΑΣ για το οποίο δηλώθηκε κλοπή από υπηρεσιακό όχημα στην περιοχή των Εξαρχείων, σχόλιο Αστυνομικού*

Φίλοι και συνάδελφοι… Αστυνομικοί,
λυπάμαι αλλά θα σας στενοχωρήσω για μια ακόμη φορά. Αναφέρομαι στο περιστατικό της κλοπής υπηρεσιακού όπλου από Υπαστυνόμο.
Με πολλούς να παίρνουν το μέρος της… συναδέλφου, σε λίγο θα ακούσουμε ότι έφταιγε το όπλο, που όταν είδε τους δράστες δεν κρύφτηκε καλύτερα. Σκεφτείτε λοιπόν τα πιθανά… ενδεχόμενα.
Τι θα συνέβαινε, αν με τη χρήση του συγκεκριμένου όπλου είχε συντελεστεί μια δολοφονία από τον κλέφτη του όπλου; Και μη βιαστείτε να χαρακτηρίσετε “ακραίο” ένα τέτοιο  ενδεχόμενο. Το βίωσα υπηρεσιακά, με κοντινό με το παρόν περιστατικό.
Το γεγονός είναι πολύ σοβαρό για να δείχνουμε την κακώς νοούμενη αλληλεγγύη μας προς τη συνάδελφο. Έσφαλε και πρέπει να υποστεί τις δέουσες κυρώσεις, που θα πρέπει να είναι  αυστηρές, αλλά όχι εξοντωτικές” αναφέρει ο Αστυνομικός Α.Κ Υπηρεσίας της Βορείου Ελλάδος, με συμπληρωμένα χρόνια Υπηρεσίας που του επιτρέπουν να έχει άποψη για τη (μη) επιχειρησιακή ανταπόκριση της Αξιωματικού της ΕΛΑΣ.