Κ.Παπακώστα: “Η Αστυνομία δεν πρέπει να ενοχοποιείται γιατί εφάρμοσε το Νόμο. Το πρόστιμο θα το πληρώσει το ΥπΠροΠο”

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, παραχώρησε συνέντευξη.

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα (27/03) προσκεκλημένη η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, τοποθετήθηκε σε θέματα της επικαιρότητας.

Μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών του 29ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, τόνισε μεταξύ άλλων: “Στην πολιτική, η ζωή και η ροή των γεγονότων είναι διαρκής. Βρίσκομαι εδώ για το πανελλήνιο συνέδριο για τα θέματα των αστυνομικών υπαλλήλων, είναι πάρα πολύ σημαντικό το σημερινό συνέδριο [..]Η Νέα Ελληνική Ορμή, το κόμμα το οποίο έχω ιδρύσει από τον Ιούλιο του 2018, δηλαδή πριν τη συμμετοχή μου στην κυβέρνηση, θα κατέβει στις Ευρωεκλογές να διεκδικήσει με μια σοβαρή πολιτική πρόταση ρόλο στην Ευρώπη διότι θεωρούμε ότι δύο μεγάλοι πόλοι εξουσίας αυτή την ώρα με τη δουλειά που έχουν κάνει εβδομάδες εκεί δεν έχουν αναδείξει τα ζητήματα έτσι όπως πρέπει. Χρειάζεται μια νέα αρχιτεκτονική και μια νέα στρατηγική για την Ευρώπη.

Θα είμαι επικεφαλής του Ν.Ε.Ο., υποψήφιοι θα κατέβουν, θα τους ανακοινώσουμε σε εύθετο χρόνο από κει και πέρα συζητάμε με όλους. Το Ν.Ε.Ο. θα κάνει το καθήκον του. Εμείς προσκαλούμε όλους όσοι πιστεύουν σαΐτα την πρόταση να ενώσουν δυνάμεις και θεωρούμε ότι έχουμε δώσει τα δείγματα γραφής για να είμαστε αξιόπιστοι στην Ευρώπη να διεκδικήσουμε ένα διαφορετικό ρόλο. Η παρέλαση υποψήφιων δεν μας αφορά. Μας αφορά η παρουσίαση του περιεχομένου μιας πολιτικής η οποία έχει λείψει διότι θεωρούμε ότι οι εβδομάδες και η δουλειά που γίνεται από την πλευρά της χώρας με αυτούς οι οποίοι αντιπροσωπεύονται δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Να σας θυμίσω ότι έχω υπάρξει Υπουργός της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τα κόμματα τα οποία συναποτελούσαν την συγκυβέρνηση όπως και σήμερα φυσικά κατέβαιναν κανονικά στις ευρωπαϊκές εκλογές το καθένα με το πρόγραμμα του διεκδικώντας μια θέση για να περάσουν τη δική τους πολιτική πρόταση στο ευρωκοινοβούλιο. Δεν είναι κάτι πρωτότυπο αυτό. Το πρωτότυπο είναι ότι θα παρουσιάσουμε μια πολιτική πρόταση και θα αναδείξουμε ζητήματα για τα οποία κανείς δεν έχει δώσει το ενδιαφέρον του και κανένας δεν τα έχει αναδείξει με τον πολιτικό τρόπο.

Είμαστε δίπλα, θα είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό, θα πετροβολήσουμε πολιτικά τους πάντες εάν θεωρούμε ότι δεν έχουν κάνει καλή δουλειά και θα προτείνουμε με τη δική μας πολιτική πρόταση εκείνα που θεωρούμε μείζονα για τον ελληνικό λαό μέσα από την Ευρώπη που την θέλουμε βεβαίως είμαστε ναι στην Ευρώπη αλλά έχω πει -και κάποιοι θεώρησαν ότι είναι υπερβολικό- ότι «όχι και έτσι βρε αδέλφια».

Για το περιστατικό με την 90χρονη στην Θεσσαλονίκη, η αρμόδια Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε, “Ελέγχθηκε το περιστατικό, από κει και πέρα ως προς τη συμπεριφορά των στελεχών μας αυτά τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας ως προς τη συμπεριφορά απέναντι στην ηλικιωμένη δεν ισχύουν καθόλου. Ρώτησα εγώ εδώ τους αρμοδίους και μου είπαν πως ακριβώς συνέβη. Από κει και πέρα θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να αποφασίσουμε εάν κάποια στιγμή για να μην είμαστε υποκριτές, ανάλογα με το περιστατικό και επί τούτου να αποφασίσουμε αν από μια ηλικία και πάνω θέλουμε τους πολίτες να απαλλάσσονται από την ευθύνη που ο νόμος σήμερα ορίζει εδώ είναι η Βουλή, αύριο να νομοθετήσουμε διαφορετικά, πάντως η αστυνομία δεν πρέπει να ενοχοποιείται και να πυροβολείται γιατί εφάρμοσε το νόμο καλό ή κακό. Αυτό είναι που θέλω να αναδείξω και εδώ είμαστε τα πολιτικά κόμματα. Το πρόστιμο θα το πληρώσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Διότι το Κράτος επέβαλε το πρόστιμο κατά νόμο. Εμείς κάνουμε ότι γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις που χρειάζεται με ασφάλεια να γίνει μια εκδήλωση από την αρχή μέχρι το τέλος. Το επιχειρησιακό κομμάτι το έχει η φυσική ηγεσία.”