Έγκλειστη στις φυλακές η ιδιοκτήτρια διαμερίσματος και απατεώνες .. με “σωσία” επιχείρησαν αγοραπωλησίας εν αγνοία της.

Επιχείρησαν να πουλήσουν διαμέρισμα κρατούμενης σε φυλακές με.. «σωσία» με πρόθεση να εξαπατήσουν υποψήφιους αγοραστές.

Με το πρόσχημα αγοράς αντικαρκινικών φαρμάκων και οικονομικής υποστήριξης ασθενούς με καρκίνο, οι απατεώνες λάμβαναν ως προκαταβολή χρήματα από υποψήφιο αγοραστή, για την αγορά διαμερίσματος 90τμ στο Μαρούσι. Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, συνέλαβαν 58άχρονη σεσημασμένη για απάτες, καθώς και 42άχρονη την οποία από κοινού με 50άχρονο φερόμενο μεσίτη, καθως και δύο ακόμα ατομα τα οποία αναζητούνται, την παρουσίαζαν ως ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος.

Οπως προέκυψε, η ιδιοκτήτιρα του διαμερίσματος του 1ου ορόφου στην οδό Παραδείσου, στις 30 Μαΐου 2017 προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της μητέρας της και της 4.5ετών κόρης της, με ένα κουζινομάχαιρο, και το διαμέρισμα παρέμενε κλειστό. Τον Οκτώβριο του 2018, οι απατεώνες εισήλθαν στο διαμέρισμα, άλλαξαν κλειδαριές και με αγγελία πώλησης αντί του ποσού των #€115.000, εμφανίστηκαν ως “νόμιμοι εκπρόσωποι” της ιδιοκτήτριας. Στις 18 Ιανουαρίου 2019, μέσω της μεσιτικής εταιρείας του 50άχρονου, από ενδιαφερόμενος για την αγοραπωλησία του διαμερίσματος, απέσπασαν σταδιακά #€52.000 ως προκαταβολή έναντι συνολικού αντιτίμου ύψους ποσού #€128.000.

Το κύκλωμα παρουσίασε την 42άχρονη, ως κατάκοιτη καρκινοπαθή σε προχωρημένο στάδιο, καθώς εμφανισιακά ομοιαζε με την έκλειστη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος. Ενω χρησιμοποίηαν τη γνήσια ταυτότητα και άδεια οδήγησης της ιδιοκτήτριας, έγγραφα που είχαν εντοπίσει στο διαμέρισμα κατά την παραβίασή του. Ο 50άχρονος μεσίτης, ο οποίος και είχε αναλάβει την πώληση του διαμερίσματος, αρχικά έλαβε προκαταβολή #€3.000 ευρώ μετρητά και #€7.000 σε επιταγή. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο η 45άχορνη υποστηρίζει ότι ηταν ο ενδιάμεσος της επαφής της με την 58άχρονη σεσημασμένη για απάτες. Ωστόσο, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, αποκαλύφθηκε η απάτη.

Ο ενδιαφερόμενος για την αγορά του διαμερίσματος, ειχε δεχθεί τηλεφωνική κλήση στα τέλη Ιανουαρίου από γυναίκα, η οποία είχε δηλώσει ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος και του ανέφερε ότι λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, χρειαζόταν άμεσα #€5.000- #€7.000 καθώς είχε ανάγκη να νοσηλευτεί, με τα χρήματα να αφιαρούνται από το συνολικό ποσό κατά την ολοκλήρωση της αγοράς. Ο ίδιος της ανέφερε ότι αδυνατούσε άμεσα να προβεί σε πληρωμή, κάτι που έκανε την 1η Φεβρουαρίου 2019 στο ύψος ποσού #€5.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της 58άχρονης. Τμηματικά από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου, κατέθεσαν επιπλέον #€34.000. Στις 7 Μαρτίου, είχε συνάντηση με την 58άχρονη, έξω από ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου της παρέδωσε επιπλέον #€3.000 και της ανέφερε ότι θα κατέθετε την αποπληρωμή του ποσού για την αγοραπωλησία του διαμερίσματος, εφόσον υπέγραφαν το συμβόλαιο.

Το μεσημέρι της 20ης Μαρτίου, το θύμα της απάτης και οι απατεώνες, με τους δικηγόρους τους έδωσαν ραντεβού στο γραφείο συμβολαιογράφου για να υπογράψουν το συμβόλαιο. Ωστόσο, έγγραφο- πληρεξούσιο το οποίο παρουσίασε η 58άχρονη, κρίθηκε ανεπαρκές, καθώς ήταν διαφορετικό από το έντυπο της προκαταβολής γαι την αγοραπωλησία. Συμφωνήθηκε την επόμενη μέρα να  μεταβούν στο διαμέρισμα, όπου βρισκόταν η… “κατάκοιτη” ιδιοκτήτρια ώστε να υπογραφεί το συμβόλαιο παρουσία συμβολαιογράφων από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη. Όταν η μια εκ των Συμβολαιογράφων, θέλησε να δει την ιδιοκτήτρια πριν την υπογραφή του Συμβολαίου και πήγε στην κρεβατοκάμαρα, βρήκε τη 42άχρονη “φερόμενη” ως ιδιοκτήτρια, και την 58άχρονη. Ωστόσο από το ΔΑΤ, αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα και άμεσα κάλεσε την Αστυνομία. Αστυνομικοί του ΤΑ Αμαρουσίου πορχώρησαν στη σύλληψη των τριών -εκ των- απατεώνων. Οι συνεργοί τους αναζητούνται.