Ήθελαν να σκοτώσουν Αστυνομικούς- Χωρις επιχειρησιακή ανταπόκριση η δολοφονική απόπειρα κατά Αστυνομικών

Καταθέσεις των Αστυνομικών και βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή των Εξαρχείων το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο και η ΔΕΕ αναζητούν να τακτοποιήσουν τους δράστες της επίθεσης στη στατική διμοιρία των ΜΑΤ

Με «ανθρωποκτόνο πρόθεση» ο δράστης προσέγγισε από τη Ζωοδόχου Πηγής τους σκοπούς της διμοιρίας με προτεταμένο το χέρι και ήταν η ακαριαία αντίδραση του σκοπού χωρίς να έχει αντιληφθεί τις προθέσεις του, να φωνάζει για κάλυψη στους συνάδελφους του, αποτρέποντας ενδεχόμενο σοβαρό ή και θανάσιμο τραυματισμός τους.

Ο δράστης – σύμφωνα με πληροφορίες- πυροβόλησε πέντε με έξι φορές με πυροβόλο όπλο- Kalashnikov

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.g, από την αυτοψία που διενεργήθηκε στο σημείο μια βολίδα “βρήκε” στο στύλο φωτεινού σηματοδότη της Χαριλάου Τρικούπη με την Ανδρέα Μεταξά και η δεύτερη προκάλεσε διάτρηση σε κολώνα  εξωτερικά καταστήματος ένδυσης στη συμβολή της Χαριλάου Τρικούπη με τη Διδότου καθώς και σε δέντρο. Και οι τρεις βολίδες, ερίφθησαν στο ύψος των κεφαλιών των σκοπών που εκτελούσαν υπηρεσία.

Χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί πόσα άτομα μετείχαν στην επίθεση, κλιμάκιο της ΔΕΕ, σαρώνει την ευρύτερη περιοχή σε αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού και πληροφοριακών αναφορών για να αποσαφηνιστούν όλες οι πτυχές της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά των Αστυνομικών.

Μαρτυρία του σκοπού των ΜΑΤ ο οποίος αντιλήφθηκε την παρουσία του “υπόπτου” περιέγραψε ένα άτομο με σκούρα ρούχα ωστόσο, το ενδεχόμενο ο ένοπλος να πλαισιωνόταν από ομάδα υποστήριξης, δε μπορεί να αποκλειστεί  Από μαρυτρία έτερου Αστυνομικού ο δράστης διέφυγε ως αναβάτης μοτοσυκλέτας.

«Καμιά επιχειρησιακή αντίδραση μετά την επίθεση. Δεν δόθηκε εντολή να καταδιωχθούν και να αναζητηθούν οι δράστες» κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας Δημοσθένης Πάκος.

Στο σημείο μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και απέκλεισαν το χώρο ενω κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και της Διεύθυνσης Εγκληματλογικών Ερευνών έχουν αναλάβει τις έρευνες. Για την ένοπλη επίθεση δεν έχει υπάρξει-μέχρι στιγμής- ανάληψη ευθύνης

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε βάρος διμοιρίας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενεργεί πυρά (11/01) σε βάρος διμοιρίας που εκτελούσε νυχτερινή υπηρεσία. Με προκήρυξη  αναλαμβάνει  τρία ακόμη χτυπήματα, μεταξύ των οποίων τη ριψη χειροβομβίδας στην Πρεσβείας της Γαλλίας, τον Νοέμβριο του 2016.