“Τα 20ά γενέθλια του θεσμού με προσλήψεις”

Ανακοίνωση της Ένωσης Ειδικών Φρουρών  και Αστυνομικών Κ. Μακεδονίας, με αφορμή την πρόσληψη 1500 Ε/Φ

“Ουδεμία εντύπωση μας προκάλεσε η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ σχετικά με την προκήρυξη της πρόσληψης 1500 Ειδικών  Φρουρών  στο σώμα. Επί  20 συναπτά έτη δεν χάνει ευκαιρία να υπονομεύει τον θεσμό μας δράττοντας πάντοτε όποια ευκαιρία της προκύψει για τον σκοπό αυτό .

Είναι λοιπόν το λιγότερο υποκριτικό να ομιλεί για οπισθοδρόμηση, αναχρονισμό και διαφορετικές ταχύτητες αστυνομικών, καθώς οι λαλίστατοι τώρα συνδικαλιστές της είχαν καταπιεί την γλώσσα τους στα φαινόμενα διαφορετικών ταχυτήτων που προέκυψαν από τον μισθολογικό μας διαχωρισμό και την εφεύρεση της περιβόητης κατηγορίας Γ στην οποία μας πέταξαν ως αποπαίδια της αστυνομίας παρότι ήμασταν ομογενοποιημένο αστυνομικό προσωπικό. Φυσικά σιγή ιχθύος τηρήθηκε από πλευράς σας ακόμη κι όταν χιλιάδες ειδικοί φρουροί ομογενοποιημένοι και μη εξαιρέθηκαν από την καταβολή των αναδρομικών του 2012, πλείστα τα παραδείγματα μα και τα γεγονότα λοιπόν.

Βέβαια οφείλουμε να σας αναγνωρίσουμε πως είστε ιδιαίτερα στοργικοί όταν πρόκειται οι αναχρονιστικοί και οπισθοδρομικοί αυτοί ομογενοποιημένοι ειδικοί φρουροί να σας στηρίξουν είτε με την ψήφο τους, είτε με τον οβολό τους. Ανάξιο σχολιασμού επίσης είναι το γεγονός πως άνθρωποι οι οποίοι στην εποχή τους το ΑΣΕΠ και πανελλήνιες εξετάσεις ήταν έννοιες παντελώς άγνωστες, καθώς τα κριτήρια εισαγωγής τους στο αστυνομικό σώμα ήταν η οξύτητα του ελαίου  και η διάμετρος του φωταγωγού ώστε να τρυπώσουν , μας κουνούν τώρα το δάχτυλο και μας κάνουν μαθήματα αξιοκρατίας.

Αλήθεια  είναι τραγικό μα και ταυτόχρονα αστείο . Οι ειδικοί φρουροί 20 χρόνια τώρα έχουν προσφέρει τα βέλτιστα στην ελληνική αστυνομία, μα και στην κοινωνία ποτίζοντας και αυτοί με το αίμα τους το δέντρο των ηρώων πεσόντων αστυνομικών .

 Όσο κι αν προσπαθείτε να απαξιώσετε τον θεσμό μας εμείς θα είμαστε εδώ για να σας αποδεικνύουμε καθημερινά το αντίθετο και να στεκόμαστε ανάχωμα απέναντι στον ισοπεδωτισμό σας.Ευτυχώς που οι πρακτικές σας αυτές δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των αστυνομικών υπαλλήλων με τους οποίους καθημερινά δίνουμε την μάχη μας στο πεζοδρόμιο ενάντια στην εγκληματικότητα .

Φυσικά και μια κουβέντα σε μια μικρή μερίδα αξιωματικών οι οποίοι κι αυτοί με την σειρά τους επενδύουν σε έριδες και διχόνοιες. Σε εσάς λοιπόν κύριοι  έχουμε να  υπενθυμίσουμε το εξής : μερικά από τα γαλόνια τα οποία βαραίνουν την τιμημένη στολή του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ την οποία φέρετε  τα οφείλετε στους μη καταρτισμένους ειδικούς φρουρούς . Καλό θα ήταν λοιπόν να προσέχετε από εδώ και πέρα τις τοποθετήσεις σας γιατί εκτίθεστε.

Τέλος όλα αυτά ας γίνουν τροφή για σκέψη και ας αναλογιστούν όλοι οι ειδικοί φρουροί και οι προερχόμενοι εξ αυτών τι θα επακολουθούσε εάν  είχαμε εναποθέσει την εκπροσώπηση μας στην ΠΟΑΣΥ .

Εμείς πάντως δεν θα επενδύσουμε στην διχόνοια και τον διαχωρισμό τον οποίο έχετε κάνει σημαία.Αυτά λοιπόν και εις αύριον τα σπουδαία .