Ήταν όλοι εκεί.. για τους δύο Ειδικούς Φρουρούς της ΔΙΑΣ

Τρισάγιο στη μνήμη των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ -Γ.Σκυλογιάννη καιΓ.ευαγγελινέλη,οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τα πυρά κακοποιών σε καταδίωξη μετά από ληστεία, στο Ρέντη (2011), πραγματοποίησαν συγγενείς και συνάδελφοι των δύο αστυνομικών.

Ηταν ακριβώς πριν τέσσερα χρόνια. Πληρώματα της ΕΛΑΣ, με σήμα κέντρου επιχειρούν να ενεργήσουν έλεγχο σε ύποπτο όχημα, οι επιβάινοντες του οποίου έχουν διαπράξει ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι. Ακολουθεί καταδίωξη με επιτήρηση του οχήματος στο οποίο επιβαίνουν οι δράστες, προκειμένου να ακολουθήσει έλεγχος με προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας για τοπροσωπικό της ΕΛΑΣ, όταν στο ύψος του Ρέντη, από εσφαλμένη υπηρεσιακή εντολή, περιπολικό άλλης υπηρεσίας, συνδράμει στην καταδίωξη. Οι δράστες αντιλαμβάνονται την παρουσία της Αστυνομίας, και στην προσπάθεια των επιβαινόντων να διαφύγουν, ακινητοποιούν το όχημα τους, αποβιβάζονται και με kalashnikovs βάλλουν κατά των πληρωμάτων της Αστυνομίας τα οποία τους καταδιώκουν. Το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν ο 22χρονος Γιώργος Σκυλογιάννης και ο 23χρονος Γιάννης Ευαγγελινέλης, δέχεται τα πυρά τα οποία εκτελούν τους δύο Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ. Από τα πυρά, τραυματίζονται επίσης δύο Αστυνομικοί της ομάδας κατά τη συμπλοκή που ακολουθεί.

Τεσσερα χρόνια από το βράδυ της 1ης Μαρτίου του 2011. Ηταν όλοι εκεί, στο μνημείο για τους δύο Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ. Πληρώματα της ΔΙΑΣ, με φάρους ενεργοποιημένους στα δίκυκλά τους, τίμησαν τους δυο συναδέλφους τους. Οι Αστυνομικοί σε πομπή, με τα υπηρεσιακά τους δίκυκλα, κινήθηκαν στον παράδρομο του Κηφισού, και κινήθηκαν μπροστά από το μνημείο, υπό τα χειροκροτήματα όσων παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο.

Στο τρισάγιο, παρέστησαν εκπρόσωποι της ηγεσίας της  Ελληνικής Αστυνομίας, και κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο των δύο αστυνομικών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport