Ηράκλειο: Συνελήφθη υπάλληλος του αεροδρομίου- Μετέφεραν λαθρομετανάστες σε πτήσεις τσάρτερ

Μεσω του αεροδρομίου Ηρακλείου το δουλεμπορικό κύκλωμα με έδρα την Τουρκία διακινούσε με πτήσεις τσάρτερ λαθρομετανάστες.

Υπάλληλος του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» συνελήφθη για συνδρομή στο δουλεμπορικό κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, καθως φέρεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να ενεργούσε παράτυπα ταυτοπροσωπίες λαθρομεταναστών ως επιβατών, προκειμένου να επιβιβάζονται σε αεροπλάνα με προορισμό ευρωπαϊκές ενω τα έγγραφα που κατειχαν ηταν πλαστά.

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κωνσταντινούπολη και Κρήτη.

Κατα την Αστυνομικη ερευνα διακριβώθηκε ότι τα μέλη του δουλεμπορικου κυκλώματος με έδρα την Τουρκία, δρούσαν σχεδον απο το 2014. Με οργανωμένη πυραμιδική δομή, τα μέλη του κυκλώματος, προωθούσαν τους λαθρομετανάστες απο τα Τουρκικα παραλια στην νησιωτική χωρα και απο την Ελληνική επικρατεια τους ταξίδευαν στην Κρήτη και στη συνέχεια, τους προωθούσαν σε χώρες της Ε.Ε. όπου ήταν ο τελικός προορισμός τους.

Μέσω του εξωτραπεζικού συστήματος που χρησιμοποιούν οι μουσουλμάνοι, («Hawala» ή «χούντι») τα μέλη του δουλεμπορικού κυκλώματος, λάμβαναν προκαταβολές απο τους λαθρομετανάστες υψους #€4.000 πριν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Τουρκία. Στη συνέχεια άλλη ομάδα του δουλεμπορικού δικτύου, αναλάμβανε τη διακινηση τους στη χώρα μέχρι να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο με προορισμό την Ευρώπη.

Απο την ΕΛΑΣ έχουν συλληφθεί περισσότερα από 10 άτομα, μεταξύ των οποίων Σύροι και Ιρακινοί.

Για την αστυνομική επιχείρηση αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ