Κέρκυρα: Μήνυση, για την αναβολή διεξαγωγής της παρέλασης και αναφορά στον Ι.Μεταξά, κατά του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Μήνυση κατά του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, υπέβαλε ο Βουλευτής Κέρκυρας, Ιωάννης Αϊβατίδης, με αφορμή γεγονότα τα οποία επικαλείται κατά τον εορτασμό της επτείου του “ΟΧΙ”.

Με κατάθεση στεφάνων εντός του Μητροπολιτικού Ναού της Κέρκυρας και τη ματαίωση της παρέλασης, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του “ΟΧΙ”, στην Κέρκυρα.
fb_img_1477777535624Ωστόσο η απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεοδωρο Γαλιατσάτο, για ματαίωση της προγραμματισμένης παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου λόγω καιρού βρήκε αντίθετο το Βουλευτή του νησιού εκλεγμένο με τη Χρυσή Αυγή Ιωάννη Αϊβατίδη ο οποίος υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του, καθώς όπως υποστηρίζει, οι καιρικές συνθήκες δεν ηταν απαγορεύτηκες για τη διεξαγωγή της παρέλασης.

Μηνυση_παρελαση

Στη μήνυσή του, ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κέρκυρας, στρέφεται και κατά του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, Χρήστου Μωραΐτη, ο οποίος στον πανηγυρικό του λογο, οπως σημειώνει στη μηνυτήρια αναφορά του ο Ιωάννης Αϊβατίδης, διατύπωσε τη θέση “οι φασιστες κλπ και ο Ιωάννης Μεταξάς, ηταν ενας απ αυτούς”, δηλαδή τους φασίστες που κηρυξαν τον πόλεμο στην Πατρίδας μας, στην αναφερόμενη περίπτωση, πλήττει βαναυσα και προσβάλει ηθικά σε σημαντικό βαθμό και κατ ευθείαν γραμμή, το Ελληνικό Κρατος”, οπως τονίζει στο νομικό έγγραφο ο υπογραφων Βουλευτής του Νομού.

Κέρκυρα

Με τη μηνυτήρια αναφορά την οποία υπέβαλε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ο Βουλευτής, ζητά την ποινική δίωξη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεοδωρου Γαλιατσάτου, καθώς και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, Χρήστου Μωραΐτη.

img_8097 Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος τέλεσε τη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, με την παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

___________

*φωτο: kerkyrasimera.gr