Ηράκλειο Κρήτης: Από το Αστυνομικό Μέγαρο στο Τελωνείο.. για ενα αυτοκίνητο

Ζούσε για περίπου 30 χρόνια στη Γερμανία πριν αποφασίσει να επιστρέψει μόνιμα στην Κρήτη. Σε τυχαίο τροχονομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε πως δεν είχε προχωρήσει στη νόμιμη διαδικασία εκτελωνισμού του αυτοκινήτου του και δεσμεύτηκε… η περιπέτεια αυτή διαρκεί.. 8μηνες.
Μια απίστευτη περιπέτεια βιώνει εδώ και 8 μήνες ο κ. Νικηφόρος Γρηγοράκης που βλέπει το αυτοκίνητο του να είναι υπό ομηρεία μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Τελωνείου Ηρακλείου και παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει να μην μπορεί να το πάρει πίσω! Όλα ξεκίνησαν στην αρχή του καλοκαιριού.
Ο κ. Γρηγοράκης, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα που ζούσε για περίπου 30 χρόνια στη Γερμανία πριν αποφασίσει να επιστρέψει μόνιμα στην Κρήτη και το Ηράκλειο σε ένα τυχαίο τροχονομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε πως δεν είχε προχωρήσει στη νόμιμη διαδικασία εκτελωνισμού του αυτοκινήτου του και εξακολουθούσε να κινεί το αυτοκίνητο του με τις γερμανικές πινακίδες.
Ο τροχονόμος που του έκοψε την κλήση του ζήτησε να τον ακολουθήσει στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου του ανακοινώθηκε πως το αυτοκίνητο του θα κρατηθεί στο χώρο της ΕΛΑΣ προκειμένου να ελεγχθεί και να διαπιστωθεί αν του ανήκει και αν έχει τα νόμιμα χαρτιά.
Αφού μάταια περίμενε κάποια ειδοποίηση από την Αστυνομία για την τύχη του αυτοκινήτου του, λίγους μήνες μετά το αναζήτησε όπου δεν το βρήκε στο Μέγαρο κι εκεί τον πληροφόρησαν πως είχε μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του Τελωνείου Ηρακλείου, για περαιτέρω έλεγχο όπως του είπαν.
Στο Τελωνείο Ηρακλείου συνεχίστηκε το δράμα του Ηρακλειώτη που προσπαθούσε να βρει την άκρη του νήματος και να πάρει πίσω το αυτοκίνητο του.
Καμία σοβαρή απάντηση δεν πήρε για ποιο λόγο δεν του έδιναν το όχημα του πίσω και για ποιο λόγο δεν του το παρέδιδαν αφού η υποτιθέμενη διαδικασία ελέγχου δεν μπορούσε παρά να διαρκέσει παρά λίγες μόνο μέρες. Μα ακόμα και όταν ζητούσε ένα αιτιολογικό για ποιο λόγο δεν του αποδίδουν το αυτοκίνητο του, δεν υπήρχε κάποιος υπεύθυνος να του δώσει μια γραπτή απάντηση τι ακριβώς συμβαίνει!

Νικηφόρος_Γρηγοράκης_Κρήτη

” Αυτό που βιώνω- μας λέει – είναι πρωτόγνωρο και ανήκουστο. Γιατί δεν μου δίνουν το αυτοκίνητο μου πίσω; Τι είχε μέσα σ΄αυτό, όπλα ή ναρκωτικά για να μου το κρατάνε παράνομα; Μου κόψανε το πρόστιμο και μου κράτησαν το δίπλωμα όπως επιβάλλει ο νόμος. Εντάξει και σωστά από κει και πέρα όμως ζω έναν παραλογισμό. Γιατί δεν μου δίνουν την περιουσία μου πίσω; Γιατί την αφήνουν και καταστρέφεται στο Τελωνείο Ηρακλείου; Ποιος θα πληρώσει τη φθορά που παθαίνει το όχημα; Και γιατί δεν απαντάνε στο εύλογο ερώτημα μου να μου αιτιολογήσουν γραπτά γιατί κάνουν αυτή τη σκαστή παρανομία; Αν θέλανε να εφαρμόσουν το νόμο θα έπρεπε να μου δώσουν το αμάξι, να μου επιβάλουν να το έχω στο γκαράζ μου μέχρι να το νομιμοποιήσω κι αν παρανομήσω εκ νέου τότε να το κατασχέσουν αλλά αυτό που κάνουν δείχνουν σαν να έχουν πρόβλημα μαζί μου και θέλουν να μου προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά!
Ο κ.Γρηγοράκης που έστειλε ήδη εξώδικο σε όσους του κρατούν παράνομα την περιουσία του θα κινηθεί νομικά με μηνύσεις και αγωγές κατά του συγκεκριμένου αστυνομικού και τελωνειακού υπαλλήλου και θα ζητήσει όχι μόνο το αυτοκίνητο του αλλά και τα έξοδα που προκάλεσε αυτή η αδικαιολόγητη συμπεριφορά!
_________

* cretalive.gr