Ηράκλειο Αττικής: Τελετή στη μνήμη των δολοφονημένων Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, τρια χρόνια μετά

Τελετή μνήμης πραγματοποιήθηκε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής ,για τα τρία χρόνια απο τις δολοφονίες των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη και την απόπειρα δολοφονίας του Αλέξανδρου Γέροντα,

ΧΑ_ΗΡΑΚΛΕΙΟ_ΙΙ

Στις 19.05 ακριβώς, της 1ης Νοεμβρίου 2013, τρία χρόνια πριν, στη Λ.Ηρακλείου, έξω απο τα γραφεία της ΤΟ της Χρυσής Αυγής, δυο άνδρες κατευθύνονται σε παρέα νεαρών που συζητούν. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ο άνδρας με το ελαφρύ “κράτημα” στο βάδισμά του, βγάζει όπλο και πυροβολεί τους νεαρούς.

fountouli-kapeloni

Νεκροί από τα πυρά ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μανώλης Καπελώνης, μελη της Χρυσής Αυγής. Από τη δολοφονική ένοπλη επίθεση, τραυματίζεται βαρύτητα και ο Αλέξανδρος Γέροντας, ενώ ένας ακόμα νεαρός γλιτώνει, καθώς προλαβαίνει να μπει στο κτήριο που βρισκόταν πίσω του. Οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης διέφυγαν και έκτοτε αναζητούνται, χωρις ωστόσο να εχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους.

Τρία χρόνια απο τις δολοφονίες των νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, φίλοι και μέλη της Χρυσής Αυγής, συμμετείχαν στην τελετή στη μνήμη των θυμάτων της 1ης Νοέμβρη του 2013.

ΚΑΠΕΛΩΝΗΣ_ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ_ΓΕΡΟΝΤΑΣ

Παρόν στην εκδήλωση και ο Αλέξανδρος Γέροντα, ο οποίος κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, μετά τη σε βάρος του απόπειρα. Όπως σημείωσε, «τρια χρόνια μετά, ακόμα δεν έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη, καθως οι δράστες δεν εχουν εντοπιστεί»!

fountouli-kapeloni

Ο πατέρας του δολοφονημένου Γιώργου Φουντούλη, Λάμπρος Φουντούλης, ήταν επίσης παρόν στην εκδήλωση μνήμης του γιου του, και τόνισε πως «η 1η Νοεμβρίου 2013 πέρα από μια μέρα λύπης, είναι μία ημέρα υπερηφάνειας και δέσμευσης».

Ακολούθησε σιωπηρή πορεία όσων παραβρέθηκαν στην τελετή μνήμης με αναμμένες δάδες προς το κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου, όπου έχουν ενταφιαστεί οι δυο νεαροί.