Ηράκλειο: Στην Ανακρίτρια για να απολογηθεί η μεταγωγή της 38χρονης, για την επίθεση με καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγό της- “Φοβάται πολύ”, λέει ο δικηγόρος της

Ενώπιον της Ανακρίτριας Ηρακλείου αναμένεται να μεταχθεί για να απολογηθεί η 38χρονη δράστιδα της επίθεσης με καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγό της

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, αναμένεται να ζητήσει η 38χρονη η οποία παραδόθηκε (25/10) στην Αστυνομία, ως δράστιδα της επίθεσης με καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγό της, στο Ηράκλειο της Κρήτης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο νομικός συμπαραστάτης της.

 Η 38χρονη παραδόθηκε εκτός τ0υ Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου ενώ είχαν προηγηθεί συνεννοήσεις με τις Αρχές μέσω και των δικηγόρων της.  Σε βάρος της 38χρονης, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης μετά την άσκηση κακουργηματικής Ποινικής Δίωξης από τον Εισαγγελέα Ηρακλείου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ο οποίος ανέλαβε ως συνήγορός της, υποστήριξε από όσα του ανέφερε η 3χ8ρονη, δεν υπήρξε συνεργός να τη βοήθησε στη διαφυγή της και να κρυφτεί. Υποστήριξε ότι η επίθεση έγινε με μικρή ποσότητα καθαριστικού κι όχι καυστικού υγρού ενώ υπήρχε θέμα βαριάς κακοποίησης από τον σύζυγό της.

Ο δικηγόρος Αθηνών, αναφέρθηκε σε «φοβισμένη« 38χρονη και επίσης, ότι «δεν είχε σχεδιάσει τίποτε. Είχε παραγγείλει μεγάλη ποσότητα του καυστικού υγρού, ως απλό καθαριστικό», η οποία είναι έτοιμη να εξηγήσει όλες τις λεπτομέρειες στην Ανακρίτρια. Αναφερόμενος στο θύμα της επίθεσης, ο νομικός συμπαραστάτης της 36χρονης, ανέφερε ότι, «ο σύζυγός της έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και φοβάται πολύ» .

Σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον του 36χρονου η δράστιδα και πρώην σύζυγός του, απέστειλε «ροζ» φωτογραφίες στον αδελφό του θύματος. Υποστηρίζουν ότι τον αδελφό του 38χρονου, είχε προσκαλέσει η 36χρονη σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου και θα ήταν αυτός το θύμα της επίθεσης. Η 38χρονη αρνείται τα όσα της αποδίδονται και ισχυρίζεται ότι έχει υποστεί κακοποίηση από τον πρώην σύζυγό της και από τον αδελφό του .

Το θύμα της επίθεσης, νοσηλεύεται από το βράδυ του Σαββάτου (22/10) στη μονάδα εγκαυμάτων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, με  σοβαρά εγκαύματα, μετά την επίθεση με καυστικό υγρό. Οι γιατροί αντιμετωπίζουν τα σοβαρά εγκαύματα που έχει υποστεί στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ σοβαρή ζημιά έχει υποστεί το αριστερό του μάτι .

Η 38χρονη σε δηλώσεις της τις προηγούμενες ημέρες, είχε αμφισβητήσει τη σοβαρότητα της κατάστασής του. «Έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Δεν ισχύουν αυτά που λένε. Το διογκώνουν τα αδέλφια του, γιατί θέλουν να φυλακιστώ και με απειλούν, μέσω τρίτων, ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα βάλουν κρατούμενους να με σκοτώνουν μέσα στη φυλακή».