Άγιος Παντελεήμονας: Δήλωσε μέλος του ΠΑΜΕ σε “περίπατο”, όταν συνελήφθη από ΔΙΑΣ να μεταφέρει βενζίνη σκάγια και μπαρούτι

Εντοπίσθηκε να περιπλανιέται ασκόπως στο 6ο ΔΔ της Αθήνας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η παρουσία του κρίθηκε ύποπτη από τους ΔΙΑΣ περιπολίας και σε έλεγχο στην τσάντα πλάτης του, διαπιστώθηκε ότι κατείχε εκρηκτικά υλικά και μαχαίρια

Η κίνηση του άνδρα στη Λιοσίων (23/10-23.30) με το σακίδιο στην πλάτη, προκάλεσε το ερευνητικό ενδιαφέρον πληρωμάτων της ΔΙΑΣ Αθηνών, σε διατεταγμένη νυχτερινή υπηρεσία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων του, προέκυψε η ταυτότητα 35χρονου, ενώ στο σακίδιο πλάτης του, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μπουκάλια μπύρας, δύο μπουκάλια 1,5 λίτρου το καθένα γεμάτα βενζίνη, τρεις αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές που περιείχαν μπαρούτι και σκάγια καραμπίνας, ένα αυτοσχέδιο γκλοπ και δυο μαχαίρια πεταλούδες. Ο 35χρονος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο ΤΑ Αγίου Παντελεήμονα.

Σε ερωτήσεις των Αστυνομικών της ΔΙΑΣ Αθηνών, ο 35χρονος δήλωσε «μέλος του ΠΑΜΕ» που «βγήκε περίπατο» στο κέντρο της Αθήνας, ενώ για τα κατασχεθέντα εκρηκτικά υλικά, δήλωσε ότι «τα χρησιμοποιεί για χαβαλέ».

Με κατηγορητήριο για παράβαση του Νόμου περί όπλων, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ο 35χρονος παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.