Ηράκλειο: Περιέλουσε με καυστικό υγρό τον πρώην σύζυγό της

Οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του πρώην συζύγου της, προκύπτει για τα κίνητρα 38χρονης γυναίκα, η οποία τα ξημερώματα του επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο

Ο 36χρονος Γ.Μ. συναντήθηκε με τη 38χρονη Μ.Σ. σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου της Κρήτης το βράδυ της Παρασκευής (21/10). Σε μεταξύ τους επεισόδιο, τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/10), η 38χρονη Μ.Σ, επιτέθηκε με το καυστικό υγρό στον 38χρονο Γ.Ν. Η δράστιδα, αμέσως μετά την πράξη της αποχώρησε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, ενώ εγκατέλειψε στο χώρο, το γυάλινο δοχείο, στο οποίο μετέφερε μαζί της το καυστικό υγρό.

Η 38χρονη Μ.Σ. είχε κάνει τέσσερις γάμους εκ των οποίων ο ένας ήταν με το θύμα, και έχει τέσσερα παιδιά . Άτομα από το περιβάλλον του, παρουσιάζουν τη σχέση τους «αρρωστημένη», κι από τις δύο πλευρές.

Ο 36χρονος Γ.Ν μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, με την εκτίμηση ότι η ζημιά στο αριστερό του μάτι είναι μη αναστρέψιμη,  ενώ άμεσα αναμένεται να γίνει η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα, προκειμένου να νοσηλευτεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο και σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων. Ενώ από την επίθεση, έχει υποστεί κάκωση στην αριστερή πλευρά του προσώπου και το λαιμό, στην περιοχή της καρωτίδας. Το θύμα φέρει εγκαύματα στο 10-12% του προσώπου του, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής των ματιών.

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων του 36χρονου Γ.Μ. από το Φόδελε, προέκυψε ότι αποφυλακίστηκε πρόσφατα, ενώ διατηρεί βαρύ ποινικό παρελθόν.  Είχε συλληφθεί το βράδυ της Παρασκευής 11 Ιουνίου 2015, με συνομήλικο συνεργό του από τα Ζωνιανά και έναν Αρμένιο για ληστεία με Kalashnikov στο κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου “Creta Marris” της Χερσονήσου κατά τη διάρκεια της οποίας πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ ήταν σε εξέλιξη πάρτι μαθητών Λυκείου και συνέδριο καρδιολόγων σε αίθουσα, ανάμεσα σε ανέμελους τουρίστες. Ακολούθησε ένοπλη εμπλοκή με τους Αστυνομικούς κατά την οποία τραυματίσθηκαν οι τρεις ληστές και μεταφέρθηκαν τραυματίες στο ΠΑΓΝΗ όπου και συνελήφθησαν .

Ο 36χρονος Γ.Ν, είχε καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 89 χρόνων και 5 μηνών για πέντε ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στα Μάλια και το Ηράκλειο της Κρήτης, μία απόπειρα ληστείας, εμπρησμό και διακεκριμένες κλοπές που διέπραξε από το 2012 ως το 2015. Ο 36χρονος είχε αποφυλακιστεί στα 7 χρόνια φυλάκισης καθώς ο νόμος του το επέτρεπε,  με περιοριστικούς όρους, αρκεί να παρουσιάζεται κάθε 15 ημέρες στο Αστυνομικό Τμήμα.