ΗΛΕΙΑ: Καταδίκη για τους τέσσερεις από τους πέντε κατηγορούμενους για τις φονικές πυρκαγιές του 2007.

Σε ποινή φυλάκισης 77 ετών, και κατά συγχώνευση 40 έτη, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Πάτρας τους Χαράλαμπο Καφύρα πρώην νομάρχη Ηλείας, Πανταζή Χρονόπουλο πρώην δήμαρχο Ζαχάρως, Παναγιώτη Τσούρα, δασοφύλακα Μίνθης, καθώς και την 84χρονη Σοφία Νικολοπούλου, κάτοικο Παλαιοχωρίου, για τις φωτιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007, στη διάρκεια των οποίων είχαν χάσει τη ζωή τους 36 άνθρωποι. Αθωός κρίθηκε ο τότε Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρεσταίνων Ηλίας, Νίκος Μιχαλόπουλος ο οποίος είχε κατηγορηθεί για αμέλεια.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους τέσσερις κατηγορούμενους, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, εμπρησμό και εμπρησμό δάσους, με ανώτατη εκτιτέα ποινή 10 χρόνια για τον κάθε κατηγορούμενο, εξαγοράσιμες προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Το δικαστήριο, έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, να καταβληθούν τα χρήματα σε δόσεις, προς 1.200 ευρώ τον μήνα.

Ενώ η υπεράσπιση της 85χρονη Σοφίας Νικολοπούλου, από το σπίτι της οποίος από αμέλεια εκδηλώθηκε η αρχική εστία φωτιάς, θα εκτίσει την ποινή της, σε κατ΄ οίκον περιορισμό.