Ηλεία: Είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης 2,5ωρών- Νεκροί ο κυβερνήτης Κώστας Καλογερογιάννης και ο συγκυβερνήτης Δημήτρης Βασιλείου

Τα στοιχεία των επιβαινόντων στο μονοκινητήριο αεροσκάφος το οποίο κατέπεσε στην Ηλεία, αναφέρουν ότι πρόκειται για τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη, οι οποίοι θα πραγματοποιούσαν ιδιωτική πτήση διάρκειας 2,5ωρών

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της αερολέσχης Μεσολογγίου, Γεώργιο Πρεβεζάνο, το μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατέπεσε εντός κατοικημένης περιοχής, νωρίς το μεσημέρι (21/06-11.10) είχε απογειωθεί από την αερολέσχη Μεσολογγίου. Αμέσως μετά την πτώση του το πτητικό μονοκινητήριο ανεφλέγη, και από τα συντρίμμια του ανασύρθηκαν νεκροί  οι δύο επιβαίνοντες, ο  κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης, οι οποίοι εντοπίσθηκαν απανθρακωμένοι, από τα πληρώματα της Πυροσβεστικής .

Νεκροί είναι ο κυβερνήτης ο 58χρονος Κώστας Καλογερογιάννης, ήταν εκπαιδευτής συμμετείχε σε αποστολές της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Μεσολογγίου, και ζούσε με την οικογένειά του στην Αμαλιάδα, ενώ ο 59χρονος συγκυβερνήτης δάσκαλος Δημήτρης Βασιλείου, κάτοικος Μεσολογγίου κι εθελοντής Πυροσβέστης είχε συμμετάσχει σε ομάδα που επιχειρούσε στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής .

«Το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν ιδιόκτητο και ως χώρο παραμονής, χρησιμοποιούσε το χώρο της αερολέσχης Μεσολογγίου. Είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης, στο οποίο ανέφεραν ώρα απογείωσης 11.15 με διάρκεια πτήσης 2,5 ωρών. Θα έφευγαν από το Μεσολόγγι και θα πήγαιναν στο φράγμα Πηνειού Ηλείας και στο Κατάκολο», ανέφερε ο υπεύθυνο της αερολέσχης Μεσολογγίου, Γεώργιος Πρεβεζάνος.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ε.Ο.Ε.Δ, στην οποία αναφέρει, «Από σήμερα η οικογένεια της Ε.Ο.Ε.Δ ειναι φτωχότερη, καθώς έφυγε τόσο άδικα και άδοξα ένας από τους πρωτεργάτες της.
Ενας Άνθρωπος ιδιαίτερος, ίσως για ορισμένους ιδιόρυθμος, για εμάς όμως πάντα μάχημος στην πρώτη γραμμή, παντα φίλος και αδερφός!!
«Εγώ θα πάρω το δίπλωμα πιλότου και θα σας προσέχω από ψηλά», μας έλεγες.
Καλό παράδεισο φίλε Κώστα, θα μας λείπεις πάντα,και τώρα πάντα θα πετάς… και θα μας προσέχεις!!!»