Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα καλείται απο Ανακριτή σε εξηγήσεις για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία

Το ηγετικό στέλεχος της συλλογικότητας δημοσιοποίησε την κλήση του σε απολογία ενώπιον του Ανακριτή ενώ καλεί σε “συγκέντρωση αλληλεγγύης ” στα Δικαστήρια

Με μία ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, δημοσιοποίησε την κλήση του σε απολογία ενώπιον 2ου τακτικού Ανακριτή στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών ως ύποπτο για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία .

Σύμφωνα με πληροφορίες η κλήση αφορά την εκτέλεση (07/06 2016) στην οδό Θεμιστοκλέους, της γνώριμης φιγούρας της πλατείας γνωστό ως “Γιαχαμπίμπι”. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αραβικής καταγωγής «Γιαχαμπίμπι»κυκλοφορούσε καθημερινά κρατώντας ένα μπρελόκ και διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών . Στο σημείο της εκτέλεσης εντοπίσθηκε μια βολίδα και ένας κάλυκας από το όπλο των εκτελεστών. Η φονική ενέδρα ήταν σε ακολουθία δράσεων «ταγμάτων εφόδου» οργανωμένων ομάδων του χώρου της πλατείας Εξαρχείων με επιθέσεις και ένοπλες απειλές σε διακινητές ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Το ηγετικό στέλεχος της συλλογικότητας όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε διαπληκτισμό με τον αραβικής καταγωγής «Γιαχαμπίμπι», δυο ημέρες πριν την εκτέλεση τα κίνητρα της οποίας αποδόθηκαν στην παράνομη δραστηριοποίηση του στην εμπορία ναρκωτικών .

To ηγετικό στέλεχος της συλλογικότητας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει: «Είναι πλέον φανερό πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνθλίψει όλες τις κοινωνικές αντιστάσεις και να χτυπήσει ανελέητα όλες και όλους όσους αντιδρούν στην σύγχρονη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική ατζέντα. Να χτυπήσουν το ευρύτερο κίνημα με δικαστικές σκευωρίες και στημένα κατηγορητήρια στοχοποιώντας όλους εμάς που αντιστεκόμαστε».