Κηφισιά: Τρεις συλλήψεις και δυο αναζητήσεις Ρομά, σε από απόπειρα διάρρηξης οικίας

Η ΔΙ.ΑΣ ματαίωσε απόπειρα διάρρηξης, συλλαμβάνοντας στο κέντρο της Κηφισιάς, τρεις από τους πέντε Ρομά δράστες

Καταδίωξη από το Μαρούσι μέχρι και την Κηφισιά με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να ενεργούν πυρά στον αέρα για εκφοβισμό όταν ο οδηγός οχήματος στο οποίο επέβαιναν Ρομά το οποίο καταδίωκαν (10/03-11.30) επιχείρησε να εμβολίσει τα δίκυκλα των Αστυνομικών.

Νωρίτερα με σήμα Κέντρου η ΔΙ.ΑΣ έλαβε σήμα για διάρρηξη σε οικία στην οδό Λουκή Ακρίτα στο Μαρούσι. Με την άφιξη των πληρωμάτων στο σημείο, εντόπισαν ενοικιαζόμενο  PEUGEOT 308 στο οποίο επέβαιναν πέντε Ρομά και καθώς δε δικαιολογούσαν την παρουσία τους στο σημείο, οι Αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό για έλεγχο, χωρίς να ανταποκριθεί, ενώ ανέπτυξε  ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη  με τη ΔΙ.ΑΣ να ενημερώνει για ενισχύσεις. Στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με την οδό Δεληγιάννη στην Κηφισιά ο Ρομά οδηγός  με ελιγμό αποπειράθηκε να εμβολίσει το δίκυκλο των Αστυνομικών, με τον συνοδό να ενεργεί στον αέρα πυρά εκφοβισμού. Σε πεζή καταδίωξη, τα πληρώματα προχώρησαν στη σύλληψη  τριών Ρομά, ενώ οι δύο συνεργοί τους κινήθηκαν προς τη Λ. Κηφισίας, διέφυγαν και αναζητούνται. Όπως προέκυψε κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους οι Ρομά, μέλη “γνωστής” οικογένεια των Δυτικών προαστίων σε Μενίδι και Ζεφύρι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Ασφάλεια όπου και παραδέχτηκαν τις προθέσεις τους για διάρρηξη. Σε βάρος τους και των δύο συνεργών τους οι οποίο αναζητούνται, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.