Η ιδέα Αστυφύλακα της ΕΛΑΣ- Πώς η ΕΛΑΣ ευχήθηκε με.. “Mannequin Challenge”

Ειναι νεος Αστυφύλακα,  ενεργός στα κοινωνικά δικτυα και υπηρετεί στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Το ευρετήριο “Mannequin Challenge” ήταν έμπνευσή του και η ΕΛΑΣ είπε.. accepted

Στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας και των κοινωνικών δικτύων και οι ευχες με τις παραδοσιακές κάρτες, γίνονται video και clip. Πρόσφατα η ΕΛΑΣ εκανε “άνοιγμα” στα κοινωνικά δίκτυα με εξωστρεφή διάθεση ώστε να προσεγγίσει τους πολίτες.

Στην πρωτότυπη τάση #MannequinChallenge (*) που έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο, η ΕΛΑΣ ειπε “accepted” και επέλεξε να ευχηθεί για τις ημέρες των εορτών.

Σύμφωνα με ρεπορταζ του nantiareport.gr το αποτέλεσμα, ήταν ιδέα νεαρού Αστυφύλακα ο οποιος υπηρετεί στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και ο ίδιος προσωπικά ασχολείται με τα social media.

Η τάση του #MannequinChallenge είχε συνεπάρει το νεάρο Αστυνομικό για τα εμπνευσμένα και περίπλοκα βίντεο που μπορούν να δημιουργήσουν με μονο περιορισμό τη φαντασία.. Η ιδέα του πηρε την έγκριση της ηγεσία και  ανέλαβε η ομάδα των Αστυνομικών που Υπηρετεί στο γραφείο Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ  σε συνεργασία με πολιτικό υπάλληλο απο την θεατρική ομάδα της ΕΛΑΣ στην εκπόνηση του σεναρίου.

Με την ευγενική παραχώρηση ερασιτεχνικής steadicam, προσωπικό από το τμήμα κινηματογραφισης της ΕΛΑΣ ανέλαβε την βιντεοσκόπηση. Με την ευγενική συμμετοχή της ηθοποιού Τιτίκας Σαριγκούλη και τη “διάθεση” των παιδιων του επικεφαλής Αστυνομικού Διευθυντή καθώς και την επιλογή ένστολου και πολιτικού προσωπικού της ΕΛΑΣ ακολούθησε βιντεοσκόπηση στις πρώην εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας και το ευχετήριο #MannequinChallenge της ΕΛΑΣ δικαίωσε τον εμπνευστή και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό..

Καλές γιορτές και υγεία!

_____________

* Το “Mannequin Challenge” είναι μια τάση που ξεκίνησε στα κοινωνικα δίκτυα ως έμπνευση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Jacknosvill της Φλόριντα των ΗΠΑ (12/10 2016) που εγινε τάση σε ολο τον κοσμο. Όσοι συμμετέχουν στην “πρόκληση” παραμένουν “παγωμένοι” ως να ηταν “μανεκεν” σε βιτρίνα (για τους μεγαλύτερους οπως ηταν το παιδικό ομαδικό παιχνίδι “αγαλματάκια”) ενω η καμερα κινείται ανάμεσά τους και τους απαθανατίζει σε πραγματικό χρόνο δημιουργώντας ενα περίπλοκο συνδυασμό εικόνας και κίνησης. Το βιντεληπτικό υλικό με μουσική επένδυση συνήθως το τραγούδι “Black Beatles» των Rae Sremmurd στη συνεχεια παιρνει το χωρο του στις δικτυακές πλατφόρμες, με την ένδειξη #MannequinChallenge.