«Άνοιγμα» της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία με παρουσία στα social media

Άνοιγμα στην κοινωνία πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία με την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλοντας το φιλικό και ανθρώπινο πρόσωπό της στους πολίτες.

«Η σύγχρονη κοινωνία βρίσκεται στα social media. Και η ΕΛ.ΑΣ ως κομμάτι της, δεν θα μπορούσε παρά να ενταχθεί σε αυτά», τονίζουν χαρακτηριστικά στην αστυνομία. Στόχος της είναι η άμεση και διαδραστική επικοινωνία με τους πολίτες, παρουσιάζοντας καθημερινά σε αυτούς αποτελέσματα των αστυνομικών δράσεων, αλλά και ενημερώνοντάς τους για σημαντικά ζητήματα.

«Θέλουμε μία αστυνομία ανθρώπινη, αποτελεσματική, ανοιχτή στην κοινωνία και στους πολίτες. Μία αστυνομία που να εγγυάται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους», δηλώνει σχετικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Το facebook, το twitter και το youtube είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου η ΕΛ.ΑΣ έχει δημιουργήσει τους δικούς επίσημους λογαριασμούς, ενώ εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση του κόσμου. Ενδεικτικό το γεγονός ότι κατάφερε μέσα σε 3,5 μήνες να αποκτήσει περίπου 21.500 φίλους στο facebook, αλλά και την επίσημη πιστοποίηση του μέσου, ενώ στο twitter μετρά 70.000 followers.

Το πρώτο βήμα για την είσοδο της αστυνομίας στα social media έγινε το 2010, όταν δημιούργησε λογαριασμό στο twitter. Σε ένα μέσο με κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα, όπως το twitter, η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ σε σύντομο χρονικό διάστημα εδραιώθηκε. Την ίδια χρονική περίοδο δημιουργήθηκε και το επίσημο κανάλι της στο youtube. Το συγκεκριμένο μέσο κέρδισε άμεσα το ενδιαφέρον του κοινού, με αποτέλεσμα οι προβολές να έχουν φτάσει σήμερα σε 4,5 εκατομμύρια περίπου. Μέσω του youtube δόθηκε η ευκαιρία στους πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα την αστυνομία, με βίντεο για τον τρόπο δράσης της, τις ειδικές υπηρεσίες της, αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες της στον επιχειρησιακό τομέα. Επίσης, το youtube αξιοποιείται για την προβολή και τη διάδοση βίντεο ευαισθητοποίησης του κοινού στον τομέα της οδικής ασφάλειας, της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, καθώς και για άλλα καίρια θέματα.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη η ΕΛ.ΑΣ δημιούργησε τη δική της επίσημη σελίδα στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το facebook, προσκαλώντας τους χρήστες του να την ακολουθήσουν για να μαθαίνουν και να ενημερώνονται άμεσα για θέματα αστυνομικής φύσης και όχι μόνο. Πλήθος κόσμου, μέσα από τα σχόλια και την κριτική του, υποδέχθηκε με ενδιαφέρον την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στο facebook

______________

* ΑΠΕ- ΜΠΕ