Γερμανία: Συνελήφθη Μαροκινός, μέλος του “πυρήνα Μπατακλάν”- Ειχε παρουσία στην Ελλάδα

Οπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, ο 24άχρονος Μαροκινός από τον Οκτώβριο του 2014 έως την άνοιξη του 2015 ενοικίαζε στην Τουρκία και την Ελλάδα διαμερίσματα, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα.

Οι Ελληνικές Αρχές, επιβεβαιώνουν οτι οι Γερμανοί Ομοσπονδιακοί Εισαγγελείς στο πλαίσιο της Διεθνους Αστυνομικής Συνεργασίας τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο ειχαν ζητησει απο την Αθηνα στο πλαίσιο έρευνας για υποθέσεις τρομοκρατίας, στοιχεία για την παρουσία του Μαροκινού στην χώρα μας. Και τις δύο φορές, η απάντηση που δόθηκε στην γερμανική πλευρά ήταν ότι δεν είχαν προκύψει στοιχεία παρουσίας του, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα διαμερίσματα στο Παγκράτι και τα Σεπόλια τα οποία ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετα κατά την παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο 24άχρονος Μαροκινός συνελήφθη από τις Γερμανικές Αρχές, ως μέλος του ισλαμικούς Κράτους, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 .

Σύμφωνα με τους Γερμανούς Εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι γνώριζαν για μια συνάντηση μελών του ISIS στην πόλη Βερβιέρ του Βελγίου στις 15 Ιανουαρίου του 2015.  Ηταν συνάντηση με επικεφαλής τον τρομοκράτη Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος συντονισε τις επιθέσεις στο Παρίσι, για να οργανωθούν αυτές οι επιθέσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν 10 μήνες αργότερα, στις 13 Νοεμβρίου 2015.

“Ακόμη και μετά την επιστροφή του στη Γερμανία, τον Μάιο του 2015, βρισκόταν σε επαφή με την ομάδα που διοικούσε ο Αμπαούντ και δήλωσε έτοιμος να λάβει περισσότερες εντολές” αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση των γερμανικών Αρχών.