Η θέση του ΕΚΑΒ, στην καταγγελία της δημοσιογραφου της ΕΡΤ Ανδριάνας Παρασκευοπούλου

Απαντητική ανακοίνωση εξέδωσε το ΕΚΑΒ, αναφορικά με τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, για καθυστέρηση του ασθενοφόρου να μεταβέι στο σημείο, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που είχε με το όχημά της.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ_ΕΡΤ.jpgΟλόκληρη η ανακοίνωση – απάντηση του ΕΚΑΒ, στις αναφορές της δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Ανδριάνας Παρασκευοπούλου, για καθυστέρηση του ασθενοφόρου να μεταβεί στο σημείο που είχε τροχαίο ατύχημα, στην περιοχή των Βριλησσίων (10/12)

«Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αφίχθη σε 30 λεπτά (λόγω αυξημένης κίνησης) στο σημείο του τροχαίου ατυχήματος που ενεπλάκη η δημοσιογράφος κα Παρασκευοπούλου Ανδριάννα.

Κατόπιν δημοσιευμάτων σχετικά με τροχαίο ατύχημα που συνέβη στα Βριλήσσια στις 9 Δεκεμβρίου 2015, στο οποίο ενεπλάκη η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κα Παρασκευοπούλου Ανδριάννα, και των αναφορών της περί μεγάλης καθυστέρησης (σχεδόν μιάμιση ώρα!) της άφιξης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Το συντονιστικό κέντρο του ΕKAB Αθήνας, βάσει του επίσημου αρχείου καταγραφής κλήσεων, έλαβε κλήση σχετικά με τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμένο άτομο από την περιοχή των Βριλησσίων (Αλφειού & Κισάβου) τις 13:12 (9/12/2015). Στις 13:16, και ενώ τα στοιχεία του περιστατικού είχαν μεταβιβαστεί στο κοντινότερο διαθέσιμο ασθενοφόρο όχημα (το οποίο βρισκόταν εν κινήσει από την περιοχή της Παιανίας), καταγράφηκε και 2η κλήση από το σημείο του συμβάντος. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου, έχοντας να αντιμετωπίσει συνθήκες αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης, αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 13:40, όπου αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, η τραυματίας διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».- Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας»

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport