Η .. “πληροφορία”, ο μαντράς και ο ιδιοκτήτης συνεργείου, με την εμπλοκή του νέου Ειδικού Φρουρού σε σοβαρά ποινικά αδικήματα

Με το βαρύ σε βάρος του κατηγορητήριο ο Ειδικός Φρουρός της τελευταίας σειράς, μετακινήθηκε πρόσφατα από τη ΔΙΑΣ ύστερα από ύποπτη δραστηριότητα και τη διακρίβωση κλοπής υπηρεσιακού φάρου από το υλικό της Υπηρεσίας

Ο 22άχρονος Ειδικός Φρουρός έχει ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ με την τελευταία προκήρυξη προσλήψεων πριν από 8 μήνες, και είχε τοποθετηθεί στη ΔΙ.ΑΣ και μετά από μία επίμεμπτη δραστηριότητά πριν 4-5 μήνες του, μετακινήθηκε πρόσφατα στις πεζές περιπολίες.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει από κοινού και κατά περίπτωση με τον 37άχρονο φίλο του συνεργό, είναι βαρύτατες καθώς περιλαμβάνουν τη ληστεία, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, αντιποίηση αρχής και άλλα αδικήματα κλπ. για την ενέδρα σε βάρος του ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων, σε βάρος του οποίου επίσης σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών.

Οι δύο άνδρες, ο 22άχρονος Ειδικός Φρουρός και ο 37άχρονος ιδιοκτήτης συνεργείου, είχαν γνωριμία από 8ετίας καθώς από κοινού είχαν επιλέξει την ίδια σχολή πολεμικών τεχνών για την άσκησή τους. Οι κοινωνικές επαφές του νεαρού Ειδικού φρουρού ήταν με άτομα του χώρου στη διακίνηση ναρκωτικών όπως έχει προκύψει κατά την Αστυνομική έρευνα και είχε ενημερωθεί για την δραστηριότητα του επιχειρηματία με τη μάντρα μεταχειρισμένων οχημάτων στην περιοχή της Αργυρούπολης ο οποίος κατά το παρελθόν είχε δύο συλλήψεις στο ενεργητικό του για ναρκωτικά, και ότι είχε στη διάθεσή του μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (05/09) έστησαν ενέδρα στον μαντρά όταν τον είδαν να κατεβαίνει για να επιβιβαστεί στο όχημά του, τον δέσμευσαν και τον οδήγησαν και πάλι στο σπίτι του. Σε έρευνα στο εσωτερικό του διαμερίσματος, ο Ειδικός Φρουρός εντόπισε ποσότητα ναρκωτικών και δύο ζυγαριές . Σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία τον εκβίασαν καθώς του πρότειναν για να αποφύγει το αυτόφωρο να τους καταβάλλει τα χρήματα που κατείχε. Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να τους καταβάλλει € 3.500 και σε έρευνα εντόπισαν και του αφαίρεσαν συνολικά €40.000 τα οποία του αφαίρεσαν ενώ φέρονται να τον απείλησαν να μην τους αποκαλύψει. Κατά την αποχώρησή τους ο μαντράς βγήκε στο μπαλκόνι με έκκληση σε βοήθεια και διερχόμενη ΔΙΑΣ σε καταδίωξη αν και οι δύο δράστες επιχείρησαν να χωριστούν για να διαφύγουν, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Ο νεαρός Ειδικός Φρουρός, προ τεσσάρων πέντε μηνών, είχε εντοπισθεί να φέρει στην κατοχή του φάρο από τον Υπηρεσιακό όρχο κινούμενος με το όχημά του στην περιοχή της Καλλιθέας, σε μια περίοδο που παρουσίαζαν αύξηση τα κρούσματα ληστειών σε φαρμακεία και μίνι μάρκετ, προσποιούμενος τον Αστυνομικό της Ασφάλειας (ως αδίκημα αποδίδεται σε Αντιποίηση Αρχής χωρίς ωστόσο να κατηγορηθεί) ζητούσε υλικό από τις κάμερες παρακείμενων καταστημάτων και οικιών στην ευρύτερη περιοχή. Όταν το όχημα εντοπίσθηκε πλησίον διερχόμενο της οικία του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά την εξακρίβωση στοιχείων του, δεν κίνησε υποψίες ως ύποπτος, ωστόσο αποφασίστηκε να μετακινηθεί στις πεζές περιπολίες. Μετά την πρόσφατη εξέλιξη η εμπλοκή του σε εκείνη την υπόθεση ερευνάται από την αρμόδια Υπηρεσία .

Στο Εσωτερικών Υποθέσεων ο Ειδικός Φρουρός υποστήριξε ότι είχε σκοπό να λάβει παράσημο ανδραγαθίας, με την αποκάλυψη της δράσης του μαντρά με τα ναρκωτικά ωστόσο το σχέδιό του αποκάλυψε ο 37άχρονος συνεργός του.

Σχηματίζεται σε βάρος του Ειδικού φρουρού και του συνεργού του, δικογραφία με τα κατά περίπτωση ποινικά αδικήματα, ενώ δικογραφία σχηματίσθηκε και για τον μαντρά της Αργυρούπολης