Ι.Κούρτοβικ: “Θα καταθέσω αίτηση για διακοπή της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα”

Αίτηση για διακοπή της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα προανήγγειλε ότι προτίθεται να καταθέσει προσφυγή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας η συνήγορος του κατάδικου τρομοκράτη, Ιωάννα Κούρτοβικ

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η δικηγόρος του τρομοκράτη, Ιωάννα Κούρτοβικ, ανέφερε ότι θα καταθέσει αίτηση για διακοπή της ποινής στο Πρωτοδικείο Λαμίας, λόγω του κινδύνου για τη ζωή του “φαρμακοχέρη” της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ θα ζητήσει την ελευθέρωση του πολυισοβίτη δολοφόνου της 17Ν για λόγους υγείας, με την επίκληση και του επιχειρήματος ότι σε 7 μήνες εδραιώνει δικαίωμα να υποβάλλει αίτημα υφ’ όρων απόλυσης (σσ αποφυλάκισης) από τις φυλακές.

«Έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος» ανέφερε η Ιωάννα Κούρτοβικ, και συμπλήρωσε, «μας υποδεικνύουν να ακολουθήσουμε μια διαδικασία που ξεφεύγει από τα όρια του νόμου» [..] «Η πολιτεία κινείται με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε εμένα… Είναι απίστευτο το τι έχει γίνει».

Η ίδια έκανε λόγο για «απαγωγή του κρατούμενου» (σσ με αναφορά στη μεταγωγή του κατάδικου τρομοκράτη δολοφόνου της 17Ν) υποστηρίζοντας ότι «ο νόμος λέει ότι η μεταγωγή πρέπει να γίνεται με αξιοπρέπεια και όχι να εισβάλουν 15 ΕΚΑΜίτες χωρίς να σου λένε πού και γιατί, χωρίς τα πράγματά σου, για να σε βάλουν σε ένα κλειστό αυτοκίνητο που δεν ξέρεις πού σε πάει».

Υποστήριξε δε, ότι προσφεύγει και στο Τριμελές Δικαστήριο Λαμίας για να ακυρωθεί η απόφαση της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για μεταγωγή του κατάδικου τρομοκράτη, στις φυλακές Δομοκού και να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού. «Στις 7/1 η Νικολάου μας έλεγε ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και μετά λόγω covid στο Δομοκό», ανέφερε η συνήγορος του τρομοκράτη. «Ακούσαμε ότι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Τσιάρας δεν θέλουν να υποχωρήσουν», ανέφερε, και πως «δεν πρέπει να φτιάχνονται φωτογραφικοί νόμοι, οι οποίοι μετά παραβιάζονται από την ίδια την κυβέρνηση».

Ερωτηθείσα γιατί ο πολυισοβίτης κατάδικος τρομοκράτης δεν ακολούθησε εξ αρχής τη νόμική οδό για την ικανοποίηση του αιτήματός του, η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, ανέφερε ότι όταν το Νοέμβριο έγινε η μεταγωγή του στο Δομοκό και ζητήθηκε το νομικό σκεπτικό της απόφασης, ώστε να προσβληθεί με προσφυγή βάσει νόμου, δεν τους χορηγήθηκε το σχετικό έγγραφο.

Κλείνοντας, η δικηγόρος του “Λουκλα” της 17Ν, σχολίασε ότι η απεργία πείνας είναι νόμιμο δικαίωμα, που παρέχεται από τον σωφρονιστικό κώδικα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους οι κρατούμενοι.