“Η κατάσταση είναι έκρυθμη, “μυρίζει μπαρούτι”, ενώ επιχειρησιακά είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε”

Καταγγελία που υποργράφουν υπηρετούντες σε διμοιρίες με απόσπαση στο ΚΥΤ Σάμου την οποία απέστειλαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του NantiaReport.gr

“..Αποσπασμένοι στο ΚΥΤ Σάμου.

Με πραγματική υπηρεσία σε μάχιμες Υπηρεσίες στην Αθήνα, απο τη ΔΑΕΑ με μετάθεση υπηρετούμε στο ΚΥΤ Σάμου. Άλλοι μετά από σχεδόν μια 10ετία στην ΥΑΤ έλαβαν μετάθεση με εντοποιότητα και επέστρεψαν στον τόπο τους. Αλλοι σε κάλυψη των “υπηρεσιακών αναγκών”.

Αποσπασμένοι στο ΚΥΤ Σάμου.

Σήμερα (14/10) είχαμε εμπλοκή με του διαβιούντες στο ΚΥΤ Σάμου και σοβαρά επεισόδια . Οι διμοιρίες είναι με ελάχιστα μέσα . Ο εξοπλισμός που διάθέτουμε, είναι περιορισμένος- λίγα  δακρυγόνα και “μισές” ασπίδες- με τρεις επιχειρησιακές  διμοιρίες, οι ασπίδες φτάνουν με το ζόρι για τη μια και οι ελάχιστες που περισσεύουν, για λίγους συναδέλφους της δεύτερης διμοιρίας, για την τρίτη ούτε λόγος.

Ειμαστε χωρίς ασυρμάτους και χωρις  πυροσβεστήρες οταν οι φωτιές που προκαλούν οι μετανάστες εντος ΚΥΤ είναι καθημερινή πραγματοκότητα. Παρά τις όποιες υπηρεσιακές αναφορές δεν υπήρξε ανταπόκριση ούτε επιλυση των θεμάτων που εχουν επισημανθεί. Οι συνθήκες στο συγκεκριμένο ΚΥΤ, είναι παρά πολύ δύσκολες να αντεπεξέλθεις, και χωρίς υλικά και καμία οργάνωση.

Αποσπασμένοι στο ΚΥΤ Σάμου

Καθημερινά οι διβιούντες εντος ΚΥΤ , πίνουν, δέρνονται, προκαλούν φασαρίες, κυκλοφορούν ελεύθεροι έξω και κλέβουν. Εμείς παρατηρητές της κατάστασης, ενώ η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και επιχειρησιακά είναι πολύ δύσκολο να τα βγάλεις πέρα.”

Gepostet von Ioannis Negris am Montag, 14. Oktober 2019